Fantastični Edin Višća opet junak Trabzonspora

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični Edin Višća opet junak Trabzonspora
Foto: Twitter/Trabzonspor Club / Višća donio pobjedu Trabzonsporu

Trabzonspor je u 24. kolu turske Superlige pobijedio Kasimpasu na domaćem terenu (1:0), a trijumf im je donio Edin Višća. Tako je Avcijeva ekipa čvrsto ostala na prvom mjestu na tabeli.

Višća je doveo Trabzonspor u prednost u šestoj minuti. Do njega je dodao Tokoz, a bosanskohercegovački fudbaler primio je loptu desnom nogom, a potom ju je lijevom od prečku zakucao u gol. Do kraja prvog dijela utakmice nije bilo nekih većih šansi, piše SC Sport.

Kasimpasa je imala nešto više loptu u svom posjetu u drugom dijelu, no nije uspjela ugroziti gol domaćih. Najbliži pogotku bio je Valentin Eysseric u 68. minuti kada je pogodio stativu. Oba tima ostala su sa igračem manje jer su po drugi žuti karton dobili Eysseric i Bruno Peres.

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

U nastavku utakmice također nije bilo nikakvih promjena, tako da je rezultat ostao nepromijenjen. Višća je odigrao svih 90 minuta i bio najbolje ocijenjeni fudbaler.

U drugom susretu Kragumruk je pobijedio Yeni Malatyaspor sa 1:0, golom Dursuna, a naš Ervin Zukanović ušao je u igru u sudijskoj nadoknadi.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije