Drugo kolo: Pobjede traže Pjanić i Džeko, ali i Real i Manchester United

Radiosarajevo.ba
Drugo kolo: Pobjede traže Pjanić i Džeko, ali i Real i Manchester United
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić

Nastavlja se nogometna Liga prvaka. Na rasporedu osam susreta drugog kola u grupama E, F, G i H. Nova iskušenja su pred Manchester Cityjem, Juventsom, Romom... Naravno, naša najveća pažnja bit će usmjerenima na igrama naših Zmajeva, Miralema Pjanića i Edina Džeke, koji bi trebali potvrditi očekivanja i upisati nove, odnosno prve bodove. 

Krenimo redom...

HOFFENHEIM – MANCHESTER CITY

Manchester City je favorit u duelu u Njemačkoj. Prema informacijama s Otoka, menadžeru Pepu Guardioli bi se mogao vratiti i Kevin de Bruyne. Engleski mediji jutros javljaju da bi sjajni Belgijanac mogao zaigrati pola sata. Ako i ne bude De Bruynea, Manchester Citya ima tim da donese sva tri boda s vrućeg gostovanja. Meč je na rasporedu od 18.55 sati.

JUVENTUS – YOUNG BOYS

I u Torinu će se igrati u novom terminu, od 18.55 sati. Stara dama će nastupiti bez suspendiranog Cristiana Ronalda,. Portugalac je dobio crveni karton u Valenciji u prvom kolu i sve osim sigurne pobjede Miralema Pjanića i društva, bilo bi iznenađenje kola. Italijanski mediji javljaju da Massimiliano Allegri neće moći računati i na Douglasa Costu (povreda članka). Upitni su sjajni Khedia i De Sciglio. S druge strane, Mbabu i Sow, dvojica prvotimaca švicarske ekipe, također su pod upitnikom.

AEK – BENFICA

Benficu će u Atini dočekati paklena atmosfera. Šanse za uspjeh su im povećane, nakon što u grčkom timu neće igrati suspendirani Livaju i Lopes. Prognoza je da ćemo pratiti neizvjesnu utakmicu, u kojoj bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika.

 ROMA – VIKTORIA PLZEN

Roma je konačno u Seriji A spojila dvije pobjede. Jednu sa, a jednu bez Edina Džeke. Naravno, vrijednija je ona s Dijamantom u gradskom derbiju protiv Lazija proteklog vikenda. Nakon poraza od Reala u prvom kolu, Džeko i društvo su pod imperativom pobjede. Trener Di Francescu još ne zna tim koji će igrati protiv solidnih Čeha, jer s povredama problema imaju De Rossi, Pastore i Perotti.

BAYERN MUNCHEN – AJAX

Poraz u Berlinu uzburkao je strasti u Munchenu. Vedad Ibišević je jedan od krivaca za lošiju atmosferu, iako se Niko Kovač pravdao na presssici uoči meča s Ajaxom “da sedam pobjeda nisu ništa promijenili, pa ne može ni poraz od Herthe”. Bavarci će svakako pod svaku cijenu ići na pobjedu protiv Kopljanika. Bez suže povrijeđenih Comana, Tolissoa i Rafinhe, Livnjak na klupi Bayerna  može računati na sve igrače, pa tako i na svježe povratnika Leona Goretzku. U Ajax se nadaju da bi trebali nastupiti bez dvije važne karike - Frenkieja de Jonga i Hakima Ziyecha.

CSKA MOSKVA – REAL MADRID

Aktualni branitelj naslova – Real, u problemima je nakon poraza u Sevilli. Navijači su zabrinuti pred gostovanje u Moskvi, a u duelu sa Atleticom proteklog vikenda povrijedili su se Sergio Ramos, Isco, Marcelo i Gareth Bale na koje trener Lopetegui neće moći računati. Ipak, Kraljevi su kraljevi…

LYON – ŠAHTAR

Nakon iznenađujuće pobjede protiv Manchester Citya u prvom kolu, francuska momčad mora opravdati ulogu favorita I protiv Ukrajinaca. Za informaciju, Rudari iz Donjecka su u posljednje dvije utakmice kombinirano postigli devet pogodaka, pa se I u Francuskoj očekuje nastavak serije. Sigurno je da će biti dosta golova.

MANCHESTER UNITED – VALENCIA

Velika kriza trese Đavole, ali ni gosti nisu u puno boljoj situaciji. Jose Mourinho nema problema s povredama igrača, ali mu je atmosfera u i oko ekipe katastrofalna. Ni Marcelino nije u boljoj situaciji. Ostaje da vidimo da li će, u slučaju neuspjeha, novi trener Manchester Uniteda – Zinadine Zidane. O tome se priča na Otoku posljednjjih dana. Navodno, čeka večerašnji kiks Zinadine Zidanea – pred ulaznim je vratima Old Traforda.

Šest susreta će se igrati u standardnom terminu od 21 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije