Drama u Manchesteru, Vinicius junak Real Madrida

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Manchesteru, Vinicius junak Real Madrida
Foto: EPA-EFE / Slavelje igrača Real Madrida

Real Madrid je napravio veliki korak prema polufinalu Lige prvaka večerašnjom pobjedom nad Liverpoolom od 3:1.

Kraljevi su poveli u 27. minuti. Sjajan pas sa svoje polovine terena poslao je Toni Kroos, odlično utrčao Vinicius Junior, sjurio se prema golu gostiju iz Engleske i poentirao, piše Scsport.ba.

Devet minuta kasnije Real je udvostručio prednost nakon velike greške Alexander-Arnolda, koji je praktično servirao loptu na nogu Marca Asencija, da bi španski reprezentativac majstorski prevario vratara i zatresao mrežu za 2:0.

Pogodak nade za Liverpool postiže Salah na početku drugog poluvremena, mada je bila neophodna i intervencija VAR-a kako bi sudije bile sigurne da Egipćanin nije bio u ofsajd poziciji.

Na dva gola razlike ponovo podiže dvostruki strijelac Vinicius Junior, koji pogađa za 3:1 u 65. minuti, što će se ispostaviti kao konačan rezultat večerašnjeg susreta četvrtfinala LP.

Revanš meč u kojem će domaćin biti Liverpool igra se 14. aprila.

U drugoj utakmici, Manchester City i Borussia iz Dortmunda odigrali su jako zanimljiv meč, tačnije njegovu završnicu, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a Građani su slavili sa 2:1.

Neubjedljiv je bio City večeras, a spasio ga je Phil Foden u 90. minuti kada je pogodio za trijumf od 2:1. Prethodno je u 84. minuti poravnanje Milionerima donio Reus pošto je City od 19. minute vodio 1:0.

Ipak, na kraju rezultatom mogu biti zadovoljni i gosti, koje trijumf od 1:0 u revanšu vodi u polufinale elitnog klupskog takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije