Dok su drugi u panici: Zašto Realu ni kriza zbog korone ne može ništa

Radiosarajevo.ba
Dok su drugi u panici: Zašto Realu ni kriza zbog korone ne može ništa
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Većina evropskih velikana već je u panici zbog sljedećeg prijelaznog roka budući da je pandemija novog soja koronavirusa znatno udarila i na svijet ekonomije.

Transfermarkt je tako svim igračima smanjio tržišnu vrijednost, ali to ne znači da će ti isti igrači ove godine lako mijenjati klubove, jer gotovo svi planovi koji su bili aktualni prije koronavirusa sada počinju propadati, piše Index.hr.

Ovo se dalo izvući između redova kroz izjave Juventusovog sportskog direktora Fabija Paraticija, koji je najavio kako će klubovi ove godine poslovati uglavnom razmjenjujući igrače, kao u NBA ligi.

To muči i bogataše, izuzev nekoliko klubova. Osim u PSG-u i Manchester Cityju, koji su puni k'o brod, mirno spavaju i u Real Madridu.

A zašto? Taj klub, osim što je finansijski izuzetno moćan, ima i zastrašujuću širinu talentiranog ljudstva koje je na kaljenju u drugim klubovima, što je luksuz kakav nema nijedan drugi svjetski klub.

Blancosi drže igrače ukupne vrijednosti preko 250 miliona eura. Usporedbe radi, momci zajedno vrijede više nego cijeli Newcastle, Lille, Betis, Porto, Schalke, Hoffenheim, Marseille ili Villarreal, koji se nalaze u 50 najvrjednijih momčadi po Transfermarktu.

Sve je odrađeno planski posljednjih godina. Madridski klub uložio je milione eura u mladiće od kojih se očekuje da jednoga dana postanu igrači svjetske klase. Neki od njih već to i jesu pa će ih europski vladar, vlasnik 13 Liga prvaka, vrlo skoro povući nazad na Santiago Bernabeu, navodi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije