Dodjela šestoaprilskih priznanja u Vijećnici: Vincent Tan dobio Plaketu grada Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Dodjela šestoaprilskih priznanja u Vijećnici: Vincent Tan dobio Plaketu grada Sarajeva
Radiosarajevo.ba / Vincent Tan

Malezijski biznismen Vincent Tan, sinoć je zvanično dobio nagradu "Plaketa Grada Sarajeva" za značaj doprinos razvoju grada Sarajeva u sportu, navedeno je u saopćenju FK "Sarajevo". 

"Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva, sinoć je u auli Vijećnice održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva te su tom prilikom uručena šestoaprilska priznanja.

Posebno priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" za doprinos u sportu, uručena je Vincentu Tanu, malezijskom biznismenu i filantropu koji je uložio značajna sredstva u razvoj infrastrukture i igračkog kadra FK Sarajevo, te u sektor turizma u Bosni i Hercegovini razvijajući hotele i odmarališta u Sarajevu i drugim dijelovima zemlje, čime je dao značajan doprinos lokalnoj ekonomiji i turističkoj industriji.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Uz podršku Tana, FK Sarajevo započeo je svoj novi period koji je rezultirao brojnim uspjesima i osvojenim trofejima kao i razvojem Trening centra i Akademije koja je iznjedrila veliki broj kvalitetnih mladih fudbalera od kojih su neki ostvarili transfere u renomirane lige širom svijeta.

Tan se prisutnima obratio putem video linka uz poruku da se raduje skorom dolasku u Sarajevo. FK Sarajevo koristi priliku da se zahvali Gradskom Vijeću na ovom posebnom priznanju i činjenici da je grad Sarajevo prepoznao veliki doprinos Vincenta Tana u razvoju našeg kluba, navedeno je u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije