Poznati dobitnici "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini

2
Radiosarajevo.ba
Poznati dobitnici "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini
Foto: Grad Sarajevo / 25. sjednica Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 25. sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, razmotrilo i usvojilo Izvještaj o radu Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva"u 2023. godini.

Predsjedavajući Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" Adi Škaljić, u svom izlaganju upoznao je gradske vijećnike o radu Odbora. Odbor je, uz izvještaj, Gradskom vijeću uputio i utvrđene prijedloge odluka za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini.

Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini razmotrio je pristigle prijedloge za dodjelu Nagrade, te Gradskom vijeću uputio na razmatranje i konačno odlučivanje dva prijedloga odluka za dodjelu pojedinačne Nagrade i jedan prijedlog odluke za dodjelu kolektivne Nagrade.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, odlučilo da je dobitnik pojedinačne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini akademik Kemal Hanjalić, za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja.

Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, odlučilo da je dobitnik kolektivne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini Komora medicinskih sestara - tehničara Kantona Sarajevo, za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

25. sjednica Gradskog vijeća
Foto: Grad Sarajevo: 25. sjednica Gradskog vijeća

Dobitnici nagrada će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana Grada Sarajeva, koje će se održati 06. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije