Dobio spor protiv Čelika i odmah potpisao za Željezničar: Ante Blažević na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Dobio spor protiv Čelika i odmah potpisao za Željezničar: Ante Blažević na Grbavici
Foto: FK Željezničar / Ante Blažević

Ante Blažević je potpisao ugovor sa Željezničarom do ljeta 2022. godine uz opciju produženja na još jednu. Dvadesetčetverogodišnji bek već nekoliko mjeseci trenira sa plavim timom, objavljeno je na klupskoj stranici.

Ante Blažević je rođen 5. maja 1996. godine u Splitu. Prošao je omladinske selekcije splitskog Hajduka, a kao junior odlazi u Belgiju, u KV Oostende. Potom je igrao u njemačkom Hildesheimu i slovenskom NK Brezice 1919. U februaru prošle godine stigao je na Bilino polje, a Plavima se priključio u februaru ove godine.

“Blažević je potpisao ugovor sa našim Klubom do ljeta 2022. godine uz opciju produženja na joj jednu. Dobrodošao, Ante!”, navodi se u saopćenju FK Željezničar.

Inače, Blažević je nedavno dobio tužbu protiv Čelika.

FIFA je presudila u njegovu korist, omogućila mu status slobodnog igrača i naložila zeničkom klubu da mu isplati sva dugovanja. To je ujedno otvorilo opciju hrvatskom nogometašu da sada potpiše ugovor sa Željom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije