U Barcelonu stiže nova megazvijezda: Messi je dao svoj blagoslov

Radiosarajevo.ba
U Barcelonu stiže nova megazvijezda: Messi je dao svoj blagoslov
Foto: EPA-EFE / Lautaro Martinez

Barcelona je u potrazi za novom devetkom, a prema pisanju španjolskih medija izbor je pao na megazvijezdu - Lautara Martineza iz milanskog Intera.

Pregovori oko dolaska Argentinca, koji će u augustu napuniti 23 godine, već su daleko odmaknuli.

Marca piše da je sa Martinezom praktički sve dogovoreno. Argentinca na stolu čeka ugovor na pet godina i godišnja plaća od 12 miliona eura. No, Inter je taj čija je posljednja.

Klauzulu u ugovoru od 111 miliona eura odštete, koja vrijedi od 1. do 15. juna, Milanezi žele iskoristiti maksimalno i oboriti klupski rekord u zaradi kojeg iz 2009. drži transfer sa Zlatanom Ibrahimovićem od 69 miliona eura, također pri prijelazu u Barcelonu.

Katalonci, s druge strane, nisu spremni izdvojiti toliki iznos, te će nastojati trampiti jednog ili dva igrača iz aktualnog sastava trenera Quinquea Setiena (Firpo, Semedo, Vidal, Umtiti...), te platiti maksimalno 80 miliona odštete.

Leo Messi je dao svoj blagoslov za transfer.

"Lautaro je impresivan napadač, posebno jer smatram da je već sada kompletan igrač. Snažan je, ima dobar dribling, postiže dosta golova, zna kako sačuvati loptu. Idealno bi se uklopio u Barceloninu igru", kazao je Messi, koji svog sunarodnjaka izuzetno cijeni kao nogometaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije