Dirljive slike s Bilinog polja koje nikog neće ostaviti ravnodušnim

Anadolija
Dirljive slike s Bilinog polja koje nikog neće ostaviti ravnodušnim
/ Anadolija
Institut za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice zajedno s Nogometnim klubom Čelik, te Fudbalskim klubom Mladost iz Doboja kod Kaknja uoči početka današnje utakmice 22. kola Premijer lige BiH obilježili su Svjetski dan osoba sa Down sindromom.

Igrači Čelika i Mladosti izašli su na teren zajedno s učenicima Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iz Zenice, a imali su različite šarene čarape – simbol ovog svjetskog dana koji se obilježava 21. marta.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane u svom saopćenju naveo je da su potrebe djece i osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju iste kao i kod njihovih vršnjaka.

"Potrebe djece sa Down sindromom jednake su potrebama njihovih vršnjaka, i oni žele da se igraju i druže, idu u školu, ali trebaju dodatnu brigu da bi se za svakog od njih omogućilo postizanje najvišeg stepena samostalnosti i socijalne integracije. Obratite pažnju i prihvatite osobe sa Down sindromom i njihovu savršenost na malo drukčiji način, jer su to osobe koje uz podršku i rad mogu postići puno. Zato, pružimo im ruku i pomozimo da istraže svoje mogućnosti", navedeno je u saopćenju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije