Derbi na Tušnju, Željezničar još jednom protiv Radnika

Radiosarajevo.ba
Derbi na Tušnju, Željezničar još jednom protiv Radnika
Prvi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu. Ostalo je još da se odigra 22. kolo, a od prvog aprila gledat ćemo Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

U posljednjem kolu neće biti borbe za ulazak u Ligu za prvaka. Sve dileme su riješene, a prvih šest pozicija osigurali su Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Radnik, Sloboda i Krupa. Derbiji se igraju na Tušnju i Grbavici. Sloboda će ugostiti Sarajevo, a Željezničar Radnik iz Bijeljine. U ostalim susretima sastaju se: Zrinjski - Metalleghe, Čelik - Mladost, Vitez - Krupa, te Široki Brijeg - Olimpic.

Sloboda će na Tušnju ugostiti Sarajevo. Tuzlaci su uspjeli izboriti Ligu za prvaka i s te strane u duel sa Sarajevom ulaze rasterećeni, ali se još uvijek nadaju izlasku na evropsku scenu. S druge strane Bordo tim reda odlične rezultate. U prošlom kolu savladan je Široki, a bez većih problema ekipa Mehmeda Janjoša uspjela je izboriti i polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Travnikom ukupnim rezultatom 4:2.

Na stadionu Grbavica Željezničar i Radnik odigrat će svoju treću utakmicu u posljednjih deset dana. Plavi su u dvomeču s Radnikom u četrvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine slavili s ukupnih 4:2 i tako došli do polufinala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. I u ovaj duel ekipa s Grbavice ulazi kao favorit, ali oslabljena neigranjem dvojca iz veznog reda, Markovića i Blagojevića.

Čelik će na Bilinom polju pokušati upisati prvi trijumf u polusezoni, nakon tri vezana remija. U posljednja dva kola ekipa s Bilinog polja nije postigla pogodak i nadaju se da će protiv Mladosti prekinuti negativnu seriju. Mladost s druge strane u duel s Čelikom ulazi nakon prolaska u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i pobjede protiv Bosna Seme s ukupnih 9:5.

Aktuelni prvak Bosne i Hercgovine na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostit će Metalleghe. Mostarci u ovaj duel ulaze kao veliki favoriti, ali nakon ispadanja iz Kupa Bosne i Hercegovine. Bolji od Plemića u dva susreta bili su fudbaleri Širokog Brijega. Metalleghe s druge strane u Mostar dolazi rasterećeno, ali nakon dva vezana poraza golovima u 90. minuti susreta. Prvo je pobjedu Slobodi donio Tandir, a potom i Zeba Željezničaru.

Vitez će na Gradskom stadionu dočekati Krupu na Vrbasu. Slaven Musa želi upisati prvi trijumf u ovoj sezoni. Nakon poraza od Sarajeva i remija protiv Čelika i Olimpica, Vitežane očekuje duel s najprijatnijim iznenađenjem sezone, Krupom na Vrbasu. Ekipa Slavena Muse još uvijek traži i prvi pogodak u polusezoni. Krupa je s druge strane ispunila svoj cilj, plasirali su se u Ligu za prvaka i sada mogu igrati rasterećeno do kraja sezone.

Široki Brijeg nije uspio izboriti plasman u Ligu za prvaka. Ekipa s Pecare igrat će Ligu za opstanak, ali Širokobriježani su u srijedu uspjeli slaviti s 1:0 protiv Zrinjskog i s ukupnih 3:0 izboriti plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Olimpic s druge strane u ovaj duel ulazi s novim trenerom. Faruka Kulovića na klupi Vukova zamijenio je Dragan Radović. Težak ispit za novog - starog trenera fenjeraša Premijer lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije