Slavko Petrović: Ne brinem zbog veznog reda, Hasanović je "životinja"

F. Z.
Slavko Petrović: Ne brinem zbog veznog reda, Hasanović je "životinja"
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Radnik.

Danas je u Zvorničkoj 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i Jadranko Bogičević.

"Odigrali smo protiv Radnika dvije jako dobre utakmice. Tamo smo izvukli dobar rezultat, ovdje smo pobijedili. Te dvije utakmice neće imati nikakve veze s ovom sada. Radnik ne može odigrati tri puta jako loše. Oni će željeti da pokažu da su imali loš dan. Nemam straha od protivnika, jedini strah mogu imati od svoje ekipe. Ako uđemo u utakmicu kao u srijedu onda nema straha, ne samo protiv Radnika, nego i protiv drugih", rekao je Petrović.

"Marković je jučer lagano trčkarao. Sačekat ćemo, ali mala je vjerovatnoća da će biti među 18. Musa je odigrao jako kvalitetno, kao i Stanić. Nikolić je pokazao da možemo na njega računati. Drago mi je da se ta širina pokazuje. Imat ćemo sada u četiri sedmice osam teških utakmica. Uradit ćemo sve da pobijedimo i želim pozvati navijače da nas podrže, jer će nam možda baš oni donijeti ta tri boda", istaknuo je Petrović.

"Meni je jako drago da je Uprava na moju inicijativu vratila Jadranka. On je u svim ovim utakmicama odigrao jako dobro. On je za mene naš najbolji štoper. Za mene nije postojalo pitanje da li će Jadranko ispasti ako dođe Kerla, jer najbolji štoper ne ispada iz ekipe. Drago mi je da Jadranko igra na jednom jako visokom nivou, da nam je mnogo pomogao i da će nam u budućnosti mnogo pomoći. Odbrana donosi titulu i trofeje. Želio sam zacementirati odbranu, pa da se onda okrenem napadu. Vidjelo se u Turskoj gdje smo igrali protiv jako kvalitetnih ekipa. Kada se odbrana savlada, onda se može preći na napad", rekao je Petrović.

"Jako je pohvalno što su igrači koji su u ekipu ušli iz drugog plana pokazali svoj kvalitet protiv Radnika. Ko će od njih igrati u prvih 11 sutra, vidjet ćemo. Večeras ću donijeti odluku i mirno spavati. Treba sačekati i današnji trening. Neće tu biti mnogo promjena", istaknuo je Petrović.

"Radinović je odigrao solidno i ako bude ponovio tu igru neće biti problema. Ne brinem se, imamo Hasanovića koji je životinja na terenu. Možda on nema fudbalski kvalitet jednog Blagojevića, ali sigurno da će dati posljednji atom snage", rekao je Petrović.

Nakon Petrovića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Bogičević.

"Kao i u svakoj utakmici, naši ciljevi su jasni. Idemo na pobjedu. Jako dobro poznajemo Radnik. Ne možemo iznenaditi jedni druge. Sve je do nas, kako ćemo se pokazati na terenu. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do trijumfa, jer su oni kao i uvijek naš 12. igrač", istaknuo je Bogičević.

"Šef je istaknuo zašto sam ja u prvih 11. Mislim da nije važno ko igra. U Antaliji smo Boccacini i ja igrali jako dobro. Odbranu ne igraju dva ili četiri igrača, odbranu igra čitava ekipa. Važno je da Željo igra dobro", rekao je Bogičević.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije