Nastavak priče o heroju koji je ustao iz kolica da bi plesao na sestrinom vjenčanju

Radiosarajevo.ba
Nastavak priče o heroju koji je ustao iz kolica da bi plesao na sestrinom vjenčanju
Screenshot / 24sata.hr
Mostarski heroj, koji je zadivio sve korisnike društvenih mreža u Bosni i Hercegovini ustavši iz kolica na svadbi svoje sestre Matee, kako bi s njom zaplesao, ovih dana je otputovao na spasonosnu operaciju u Beč.

Kako je na svom Facebook profilu potvrdila njegova majka Zdravka, Nikola je 13. marta "uz Božiju pomoć krenuo na put za Beč", gdje bi već danas trebao biti podvrgnut prvom od tri neophodna operativna zahvata, kako bi napokon prohodao.

"Dragi prijatelji bez vas ne bismo mogli, da niste otvorili srce i uplatili za Nikolu svoj prilog. Od srca još jednom velika hvala, sad u Božije ruke i vjeru da će biti bolje", stoji u ovoj objavi Zdravke Raguž na Facebooku.

Podsjećamo, Nikola je prije gotovo tri godine doživio tešku saobraćajnu nesreću, koja je zamalo prekinula njegov život. Tri mjeseca nakon nesreće proveo je u komi, a nakon što se probudio, njegov život postao je nezamisliv bez invalidskih kolica, jer mu je desna strana tijela iznimno slaba i oštećen mu je centar za ravnotežu.

Ipak, ovaj mladi mostarski borac odlučio je ne predati se i nastaviti borbu sa životom, te je divnim gestom odlučio obradovati sestru na vjenčanju, čime je privukao veliku pažnju bh. javnosti. Nakon toga počeo je pristizati veliki broj donacija na njegov humanitarni broj i račun za donacije, zahvaljujući čemu je Nikoli osiguran novac za operaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije