Direktorica FK Sarajevo o velikom povratku Vincenta Tana na Koševo

5
A. Sokolović
Direktorica FK Sarajevo o velikom povratku Vincenta Tana na Koševo
Foto: Radiosarajevo.ba / Vincent Tan i Sabrina Buljubašić

U toku večerašnjeg predstavljanja novih dresova Fudbalskog kluba Sarajevo za sezonu 2021./22., direktorici tima s Koševa Sabrini Buljubašić iznenada je zazvonio telefon.

Na drugog strani linije bio je Malezijac Vincent Tan, otkrila je Buljubašić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

"Iskreno, bila sam zaista iznenađena. Odmah sam izašla izvan hotela i s njim obavila razgovor, nakon kojeg sam zaista bila presretna", otkrina Sabrina Buljubašić.

Direktorica FK Sarajevo je za portal Radiosarajevo.ba otkrila sve detalje razgovora sa milijarderom iz Malezije.

"Pitao me je za situaciju u klubu, Tan je znao da je većinski vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam jučer najavio prestanak ulaganja. Ja sam mu kazala da sam već tokom dana stupila u kontakt sa dva potencijalna nova investitora. On je insistirao da se vratim na konferenciju na kojoj smo predstavljali nove dresove i novinarima kažem da je donio odluku da će se vratiti ponovo u klub", dodala je Buljubašić.

Sabrina Buljubašić - undefined

FOTO: Arhiv: Sabrina Buljubašić

Sabrina je desna ruka Vincenta Tana. Svima je poznato da ona kod malezijskog biznismena uživa veliko povjerenje.

"Znate kada Tan u klub pošalje tri miliona eura, dolara ili maraka, a ja od ta tri miliona sačuvam dva miliona i potrošim samo milion, a osvajamo titule, izlazimo u Evropu, onda je jasno da tu ima povjerenja", pojasnila je Buljubašić.

Direktorica FK Sarajevo je dodala i kada bi mogla pasti konačna odluka o povratku Tana u FK Sarajevo.

Vincent Tan  - undefined

Twitter: Vincent Tan

"Gospodin Tan nikada nije otišao iz kluba. Gospodin Tan je tu bio godinama i kada je bilo najteže. I srcem i dušom bio je uz klub, igrače, navijače. To je uvijek naglašavao i to je poznato. Ovo neće biti neki njegov veliki povratak u FK Sarajevo, već samo nastavak rada. Kazao mi je da te razgovore sa dva potencijalna investitora stavim na stranu, jer on želi da nastavi finasnijski pomagati klubu. Konačna odluka će biti poznata u ponedjeljak navečer. Zaista sam bila presretna kada sam mu čula glas i njegove riječi da je tu i da želi biti uz nas i dalje. Jedva čekam da vam potvrdim to u ponedjeljak", kazala je Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije