Novo slavlje Dinama na krilima Hodžića: Bh. fudbaler stigao na vrh liste strijelaca

Radiosarajevo.ba
Novo slavlje Dinama na krilima Hodžića: Bh. fudbaler stigao na vrh liste strijelaca
Još jednu sjajnu utakmicu u dresu Dinama iz Zagreba odigrao je bosanskohercegovački reprezentativac Armin Hodžić, koji je svom timu donio novu pobjedu.

Naime, Dinamo je u okviru 33. kola Hrvatske nogometne lige gostovao kod ekipe Splita, gdje je slavio rezultatom 1:0, a strijelac pobjedničkog gola bio je upravo sjajni Hodžić.

Nakon slabog prvog dijela utakmice, Dinamo je odlučio snažnije zaigrati u drugom dijelu, što im je donijelo veliku terensku nadmoć, ali i pogodak u 55. minuti, kada je Hodžić na asistenciju Guilhermea zatresao mrežu domaćih.

Ova pobjeda Dinamo je dovela na samo pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Rijeku, te će do kraja prvenstva biti zaista zanimljivo pratiti rasplet situacije u hrvatskom prvenstvu. Također, pobjeda je donijela i veliko priznanje Hodžiću, koji se novim pogotkom popeo na sami vrh liste strijelaca u HNL-u.

Naime, on se sa 14 postignutih golova izjednačio Andrijaševićem iz Rijeke, te klupskim kolegom Soudanijem, čime se itekako aktivno uključio u borbu za titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije