Detalj koji je obilježio meč u Brestu: Da li su sudije s Kipra mogle mirno spavati

Radiosarajevo.ba
Detalj koji je obilježio meč u Brestu: Da li su sudije s Kipra mogle mirno spavati
Printscreen / Ahmetovićev gol je regularan

Među navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo, ali i svim nogometnim zaljubljenicima u Bosni i Hercegovini, i dalje je veliki osjećaj gorčine nakon duela drugog pretkola Lige prvaka između tima s Koševa i Dynamo Bresta (1:2).

Podsjetimo, naš šampion je sinoć nakon velike borbe izgubio duel od prvaka Bjelorusije, ali je meč obilježio detalj iz 55. minute kada je poništen gol Sarajeva. 

Nekoliko minuta poslije gola Dinama, Sarajevo je izjednačilo preko Ahmetovića.

Bordo igrači su počeli slaviti gol, ali su onda na scenu stupile sudije s Kipra, koje su poništile zgoditak zbog ofsajda.

Na snimku se jasno vidi da se radi o katastrofalnoj odluci pomoćnog sudije, jer Ahmetović nije bio iza leđa odbrane Dinama.

Podsjetimo, utakmicu su sudili Loukas Sotiriou kao glavni, a u krađi su mu asistirali Charalampos Georgiou i Nikos Egglezou, dok je Vasilis Dimitriou, bio četvrti sudija.

Sinoć je i Sabrina Buljubašić, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon meča sa Dynamo Brestom (1:2) u okviru drugog pretkola Lige prvaka odlučila poslati poruku nogometnim fanovima širom svijeta, kako je rekla "u ime malih klubova", ali i UEFA-i nakon što je Bordo tim pokraden u utakmici u Bjelorusiji.

“Večeras smo igrali utakmicu ovdje u Brestu protiv Dynama u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka. Na nesreću, poraženi smo rezultatom 2:1, ali odlučili smo da ne dajemo večeras izjavu trenera ili njegovog pomoćnika, jer smatramo da je potrebno poslati snažniju sliku jer dolazimo iz male države kao što je Bosna i Hercegovina”, rekla je, između ostalog, direktorica FK Sarajevo.

Ono što nije išlo na ruku FK Sarajevo je i činjenica da u pretkolima europskih takmičenja nema VAR-a, pa sudije nisu mogle pregledati snimak i uvjeriti se da je regularan.

Sporan detalj i čist gol Sarajeva pogledajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije