Zrinjski i Široki danas u Mostaru, Sarajevo i Čelik sutra na Bilinom polju

Fena
Zrinjski i Široki danas u Mostaru, Sarajevo i Čelik sutra na Bilinom polju
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Susret aktualnog prvaka Zrinjskog i pobjednika Kupa BiH Širokog Brijega ovog vikenda obilježit će 2. kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Hercegovački derbi igra se danas na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, s početkom u 20 sati.

Trener Zrinjskog  Blaž Slišković  ističe da su oba kluba na startu prvenstva zabilježila pozitivne rezultate i da očekuje kvalitetan derbi. 

"Želio bih da derbi bude fer i korektna predstava. Mi, kao i Široki, imamo ambicije da na  startu, prvih četiri - pet kola, napravimo što bolje rezultate i osvojimo što veći broj bodova. Vjerujem da i  Široki dolazi u Mostar da kroz igru napravi dobar rezultat. Nastojat ćemo pobijediti u ovoj utakmici. Bit će teško jer Široki u odnosu na prošlu sezonu igra kvalitetnije i brže" kazao je Slišković.

Strateg Širokog Brijega Goran Sabljić također očekuje dobru i kvalitenu utakmicu protiv prvaka koji je na otvaranju sezone na teškom gostovanju ostvario pobjedu na Koševu. 

"S druge strane mi smo također u formi i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu. Nadam se pozitivnom ishodu za nas", kazao je Sabljić.

Danas će biti odigrana još tri susreta, od 17:30 sati igraju Vitez i Krupa te Mladost i Željezničar,  dok se od 19.30 na Tušnju sastaju Sloboda i Radnik. 

Drugog dana vikenda na programu su preostala dva susreta. U Gabeli se će igrati povratnici u elitno društvo Gošk i Borac (17.30 sati), dok će u drugom derbiju kola na zeničkom Bilinom polju (19:30) snage odmjeriti Čelik i Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije