Demonstracija sile na Marakani: Zvezda s 5:0 pregazila Kazahstance

0
Radiosarajevo.ba
Demonstracija sile na Marakani: Zvezda s 5:0 pregazila Kazahstance
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde, šampioni Srbije, plasirali su se u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona.

U večerašnjoj revanš utakmici drugog kola kvalifikacija, igranoj u Beogradu, deklasirali su Kairat sa 5:0 i na taj način itekako položili popravni ispit nakon iznenađujućeg poraza prošle sedmice u Kazahstanu (1:2). Mrežu protivnika pogađali su Katai u 9. minutu i 42., Diony u 21., Ivanić u 49. i Falco u 56.

U jednoj od zanimljivijih utakmica PSV je večeras i u Istanbulu pobijedio Galatasaray. Ovaj put 2:1. Nizozemci su se tako bez većih problema, ukupnim rezultatom 7:2, plasirali u narednu rundu takmičenja, prenosi Agencija Anadolija.

Bugarski Ludogorets na svom terenu bio je bolji od slovenske Mure sa 3:1 i zasluženo nastavlja put u kvalifikacijama najprestižnijeg UEFA takmičenja.

Drama je viđena u Danskoj. Nakon što je Midtjylland remizirao u prvom susretu u Škotskoj sa Celticom (1:1) identičan rezultat bio je u 90 minuta revanša. Ušlo se u produžetke, a gol odluke za slavlje i prolazak Danaca postigao je Nwadike u 94. minuti.

Dalje idu i grčki Olympiacos, švicarski Young Boys, moldavski Sheriff, rumunski Cluj i češka Sparta iz Praga.

Plasman u treće kolo kvalifikacija u utorak su izborili Dinamo Zagreb (Hrvatska), Legija Varšava (Poljska), Malmo (Švedska) i Ferencvaros (Mađarska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije