Cristiano Ronaldo otkrio svoje favorite na Evropskom prvenstvu

Anadolija
Cristiano Ronaldo otkrio svoje favorite na Evropskom prvenstvu
EPA / Cristiano Ronaldo
Napadač reprezentacije Portugala Cristiano Ronaldo otkrio je svoje favorite na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Prema njegovom mišljenju, selekcija Francuske može napraviti veliki uspjeh jer je domaćin.

"Francuska, kao domaćin, može jako daleko. Tu su također i svjetski prvaci Nijemci, koji su uvijek favoriti, a sada na takmičenje dolaze još jači. Kako možete zaboraviti jednu Italiju? Naravno, tu su i branioci naslova Španci", rekao je Ronaldo.

Podsjetimo, Portugal će igrati u grupi F s Islandom, Austrijom i Mađarskom.

"Austrija i Mađarska su jake reprezentacije i mogu iznenaditi mnoge, a Island je u svojoj grupi završio ispred Holandije. Valjda to dovoljno govori o njima", kazao je Portugalac.

Inače, na pariskom stadionu Stade de France u petak će utakmicom Francuska - Rumunija u 21.00 sat biti otvoreno Evropsko prvenstvo na kojem će prvi put u historiji učestvovati 24 reprezentacije. Osim Pariza, utakmice EP-a igrat će se u Lensu, Lilleu, Lyonu, Marseilleu, Bordeauxu, Nici, St. Etienneu i Toulouseu.

U grupi A će uz Francusku i Rumuniju još igrati Albanija i Švicarska, u grupi B su Engleska, Rusija, Vels i Slovačka, u grupi C Njemačka, Ukrajina, Poljska i Sjeverna Irska, u grupi D Španija, Češka, Turska i Hrvatska, u grupi E Belgija, Italija, Irska i Švedska, te u grupi F Portugal, Island, Austrija i Mađarska.

Na EP-u će se ukupno igrati 51 utakmica, za koje su organizatori rasprodali praktično svih 2,5 miliona ulaznica, uključujući i finale, koje će se igrati 10. jula u Parizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije