Čovjek od skandala: Predsjednik FS Španije trošio novac saveza na orgije?

1
Radiosarajevo.ba
Čovjek od skandala: Predsjednik FS Španije trošio novac saveza na orgije?
Radiosarajevo.ba / Luis Rubialis

Opet je u centru pažnje Luis Rubiales, prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije.

Tužilaštvo ove zemlje je nešto ranije pokrenulo slučaj u kojem žele utvrditi da li je predsjednik saveza zajedno s bivšim reprezentativcem Gerardom Piqueom učestvovao u malverzacijama s ljudima iz Saudijske Arabije oko ugovaranja utakmica Superkupa u ovoj zemlji.

Navodno su igrač Barcelone i prvi čovjek španskog fudbala dobili višemilionsku uplatu (20 miliona funti). Nakon toga je tu bio sumnjivi potpisani ugovor o povećanju plata koji je prekinuo štrajk i omogućio početak takmičenja u ženskoj ligi.

Treća optužba, stigla je ovih dana. Luisa je optužio njegov ujak Juan kojeg je ovaj otpustio sa mjesta šefa kabineta, da troši novac saveza ni manje ni više nego na orgije ili kako su to naveli u Španiji, na privatne zabave na kojima je bilo po desetak djevojaka.

Pique u centru skandala: Preko svoje agencije pokušao utjecati na utakmice Superkupa

Pique u centru skandala: Preko svoje agencije pokušao utjecati na utakmice Superkupa

Rubiales stariji je to iznio u svjedočenju španskom antikorupcijskom tužilaštvu 30. maja, ali detalji su upravo objavljeni.

Predpostavlja se da je u svojoj dobrovoljnoj izjavi ispričao o "žurci u privatnoj kolibi" u gradu Salobrena u provinciji Granada početkom 2020. Prema tvrdnjama Luis Rubiales je orgije organizovao kao radne sastanke, ali to nije bilo to. Sav novac koji je trošen, bio je onaj saveza.

Juan Rubiales tvrdi kako je "Grupu od osam ili 10 mladih djevojaka pozvao je predsjednikov prijatelj i bivši igrač Nene." Juan je takođe naveo da mu je prošle godine, Luis tražio određenu svotu novca koji je trebao ovaj osigurati od svog oca lokalnog političara i bivšeg gradonačelnika grada Motrila.

Ko je fatalna studentica Clara koja je okončala brak Shakire i Piquea?

Ko je fatalna studentica Clara koja je okončala brak Shakire i Piquea?

Kada je Juan to odbio, Luis je mu naredio da novac uzme iz kase saveza, nakon čega je došlo do žestokog sukoba njih dvojice.

Savez je odbacio tvrdnje o neredovnom i neprikladnom ponašanju predsjednika na "radnom sastanku" sa drugim direktorima odjela na kojem je on bio prisutan, te se navodi kako je ovo način osvete bivšeg federalnog službenika motivirana inatom.

Ovo inače nije prva prijava koju je Juan podnio protiv Luisa. Prije nego što je otpušten, Juan je prijavio prvog čovjeka saveza za mobing i psihičko zlostavljanje. Takođe, prijavio je i to da Luis Rubiales pokušava da ga zastraši preko drugih zaposlenih u savezu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije