Starleta / Kokainske orgije i prostitucija: Tijani Ajfon prijeti 15 godina zatvora

03. 06. 2020. u 20:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ukoliko se pred Sudom Bosne i Hercegovine dokaže da je Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, skrivila krivična dela koja joj se za sada stavljaju na teret - organiziranje prostitucije i krijumčarenje ljudi - mogla bi da završi na robiji dugoj i do 15 godina!

Tijanu Makismović policija i tužilaštvo terete da je ona bila jedan od organizatora orgija i kokainske žurke u Bijeljini i da je njen "posao" bio dovođenje djevojaka u pomenutu vikednicu.

Strogim odredbama krivičnog zakonika BiH za ta krivična djela predviđene su višegodišnje kazne zatvora, piše Blic.

Ko vrbuje, preveze, sakrije, pruži zaštitu ili na drugi način omogući boravak krijumčarenih lica u Bosni i Hercegovini kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, međutim ko to učini u sastavu organizirane grupe ili grupe za organizirani kriminal, počinilac će se kazniti kaznom zatvora od tri do 15 godina!

Tijana Maksimović se nalazi u pritvoru u Doboju u pritvoru, a njen advokat Miloš Stevanović ispričao je za bh. medije da je s njom u kontaktu i da je ona zadovoljna uvjetima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA