Srbijanski portali zgroženi: "Proslava titule Dinama uz ustaške orgije"

11
Radiosarajevo.ba
Srbijanski portali zgroženi: "Proslava titule Dinama uz ustaške orgije"
Foto: Printscreen/Facebook / Naslovnice srbijanskih portala

Pobjedom u Šibeniku, nogometaši Dinama su kolo prije kraja prvenstva osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske pri čemu peti u nizu.

U posljednjih 17 godina samo je Rijeka jednom prekinula dominaciju "Modrih" osvojivši naslov prvaka 2017.

Dinamo je rekorder s 23 titule prvaka, Hajduk je šest puta slavio, dok su Rijeka i Zagreb po jednim bili prvaci Hrvatske.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

A jedan detalj s utakmice u Šibeniku posebno je odjeknuo srbijanskim medijima. Naime, navijači se i nisu baš proslavili kada su skandirali 'Za dom spremni'.

"Utakmicu je obilježilo ponašanje "Bad blue boysa" koji su se dovikivali porukom 'za dom spremni', a u jednom trenutku se s tribina začulo i 'o Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država'.

Nakon svog 'performansa' navijači su s igračima proslavili titulu, a mnoge pristalice hrvatskog šampiona utrčale su na teren kako bi se pridružili nogometašima.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli i na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno što je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pjesme Ive Fabijana 'Projleće u Blajburgu' (mjestu gdje su stradale mnoge ustaše na kraju Drugog svjetskog rata)", piše Kurir, a slično i Telegraf.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije