Chelsea izbacio Real i zakazao finale Lige prvaka s Manchester Cityjem

0
Radiosarajevo.ba
Chelsea izbacio Real i zakazao finale Lige prvaka s Manchester Cityjem
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / S revanš meča u Londonu

Chelsea je drugi finalista Lige prvaka. Tim iz LOndona je u revanšu na svom terenu uspio sa 2:0 nadigrati Real Madrid i zakazati finalni duel sa Manchester Cityjem, koji je sinoć bio bolji od PSG-a (2:0).

Prvi pogodak na utakmici je postigao njemački napadača Timo Werner u 28. minuti meča na Stamford Bridgeu i to nakon što je prethodno njegov sunarodnjak Kai Havertz pogodio prečku.

Podsjetimo, prvi susret Reala i Chelseaja u Madridu okončan je rezultatom 1:1, pa je Špancima u revanšu trebao najmanje jedan gol da bi se nadali produžecima ili penalima.

Prvo poluvrijeme

U 16. minuti odlična akcija Chelseaja. Chiwell je lijepo dao za Wernera koji oštrom lotom u pet metara traži Havertza, ali ovaj pravi faul na Nachu.

Iz prvog dijela smo zabilježili i fantastičnu odbranu Mendyja. U 26. minuti Benzema je krasno tukao iz okreta s 15 metara. Lopta je išla u sami ugao gola, ali je golman Chelseaja strašnom paradom to skinuo.

Dva minuta kasnije (28.) Chelsea je poveo. Kante je krasno povukao kontru i dodao je za Havertza koji je bio sam, ali njegov lob iz blizine završava na prečki.

Na odbijancu je najbliži bio Werner koji s dva metra glavom zabija za 1:0.

Drugo poluvrijeme

Chelsea je na početku drugog dijela ponovo prvi zaprijetio. Nakon ubačaja Azpilicuete, Havertz je glavom pogodio ponovo prečku.

U 64. minuti zaprijetio je Real. Hazard je iskosa pucao, a sjajni Mendy još jednom spašava Chelsea.

U jeku pokušaja Reala da dođe do produžetka, nakon dodavanja Mounta zabija gol za 2:0 i tako je potopio sve nade Reala da mogu doći do finala.

Špancima su u posljednjih pet minuta trebala dva gola s kojima bi direktno došli do finala, ali nije išlo.

Ostalo je 2:0 za Chelsea, koji će u finalu igrati protiv Cityja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije