Prvi put u istoriji: Real Madrid igra protiv Chelsea

0
Radiosarajevo.ba
Prvi put u istoriji: Real Madrid igra protiv Chelsea
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Prvi susret polufinala Lige Prvaka u kome će se po prvi put u istoriji u Ligi Prvaka sastati Real Madrid i Chelsea. Prva utakmica između Reala i Chelsea se igra u Madridu. Utakmica počinje u 21.00 sati.

Real Madrid je u ovu sezonu ušao jako loše i izgledalo je da će ovo biti jedna od nalošijih sezona u desetljeću za madriđane. Oni su u toku sezone digli nivo nogometa, te iako to još uvijek nije na nivou koji se od njih očekuje, uključili su se u borbu za prvaka La Lige a također su uspjeli doći do polufinala Lige Prvaka. Osim što je Real podigao nivo nogometa razlozi ovome su sigurno što su i Barca i Atletico daleko od najboljih dana dok su u Ligi Prvaka zaobišli trenutno najkvalitetnije ekipe poput PSG-a, City-a ili Bayerna. Ono što djeluje sjajno, posebno u Ligi Prvaka, ove sezone je posljednja linija. Real je prvo u dvomeču protiv Atalante primio ukupno jedan pogodak. Nakon toga su i u četvrt finalu protiv Liverpoola primili svega jedan pogodak te će sigurno Chelsea danas imati problema da uđe u gol prilike. Problem za Real pred ovaj susret bi mogli biti izostanci. Oni ne mogu računati na nekoliko jako važnih igrača kao što su Kroos, Ramos, Valverde, Mendy i Lucas te je pitanje koliko će moći u ovakvoj situaciji protiv trenutno sjajnog Chelsea.

Chelsea je pred početak ove sezone doveo nekoliko sjajnih pojačanja i ubrajani su u uži krug favorita za osvajanje titule Engleske Premier Lige. Međutim u prvom dijelu sezone pod Lampardom ekipa nije pružala očekivane rezultate što je dovelo do otkaza i dolaska Tuchela na mjesto trenera. Od dolaska Tuchela Chelsea je sigurno među najboljim ekipama u Engleskoj. U Premier Ligi su bili sjajni, osim jedne očajne partije kada su poraženi od WBA. Osim toga u Ligi Prvaka su potpuno nadigrali Atletico Madrid i Porto te su na taj način prošli u polufinale. Od dolaska Tuchela Chelsea dopušta jako mali broj gol prilika protivnicima te su možda i najbolja odbrana u Engleskoj Premier Ligi. U Ligi Prvaka protiv Atletica nisu primili niti jedan pogodak u dvomeču a nakon toga su pred sami kraj revanša u utakmici sa Portom primili pogodak. Za ovaj susret Tuchel ne može računati samo na Kovacica.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Reala 2,55, neriješeno 2,95, a na pobjedu Chelsea 3,05.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije