Četiri gola i remi na Policama

0
Radiosarajevo.ba
Četiri gola i remi na Policama
Foto: HŠK Posušje / Remi Leotara i Posušja na Policama

Leotar i Posušje su danas na Policama odigrali odloženi meč 6. kola Premijer lige BiH, a prisutni su mogli vidjeti dosta uzbudljivu utakmicu i četiri pogotka.

Po dva su viđena na obje strane, pa su Leotar i Posušje podijelili bodove odigravši 2:2. Na poluvremenu su gosti iz Posušja imali veliku prednost od 0:2, ali su je ispustili već na startu drugog dijela koji su Trebinjci odigrali odlično i ekspresno postigli dva gola, piše SC Sport.

S osvojenim bodom Leotar je ostao deveti na tabeli i sad ih ima ukupno pet, a na jednom manje (4) je Posušje, koje je odmah iza – na desetom mjestu.

Američki ambasador Murphy: Vlada FBiH treba donijeti zakon o Južnoj interkonekciji

Američki ambasador Murphy: Vlada FBiH treba donijeti zakon o Južnoj interkonekciji

Nije bilo uzbuđenja na samom startu, ali onda je Posušje zaigralo dosta dobro, što je u 24. minuti rezultiralo i pogotkom za 0:1.

Gosti su u 24. minuti sjajno otvorili jedan kontranapad, a na kraju ga je pogotkom za 0:1 krunisao Tino Blaž Lauš.

Nije se Leotar stigao ni oporaviti od tog šoka, a već je na semaforu stajalo 0:2. Igrala se 32. minuta kada je Posušje odigralo dobru akciju, a Luka Begić je matirao golmana domaćih Ristu Perišića u situaciji jedan na jedan i udvostručio vodstvo gostiju s Mokrog Doca.

U prvom poluvremenu je Leotar bio praktično bez šansi, a jedini udarac je uputio Dejan Bosančić, kada je šutirao slabo glavom, a loptu je lagano uhvatio golman Posušja Marko Galić.

Ipak, u nastavku potpuno drugačija priča na terenu. Furiozno su Trebinjci ušli u drugo poluvrijeme i već u 47. minuti stižu do poravnanja.

Nakon izvedenog kornera, pred golom Posušja najbolje se snašao Miloš Sekulović, koji pogađa na 1:2 i vraća Leotar u utakmicu.

Nastavili su domaći s atacima na gol Galića, a u 56. minuti rezervista Asim Zec nakon kontranapada postiže gol i poravnava na 2:2! Bio je to prvijenac Zeca u dresu Leotara, koji je obukao ovog ljeta, a nastup protiv Posušja mu je treći u ovom klubu.

Potom je uslijedilo malo zatišje, a u 72. minuti je Leotar mogao i do potpunog preokreta pošto je Đoko Milović iz dobre situacije šutirao glavom, a zaustavio ga je golman gostiju Galić. Prijetio je nekoliko minuta poslije i Zec, ali je bio neprecizan.

Do kraja nije bilo promjene i ostalo je 2:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije