Sloboda tri od tri, 'pao' i Leotar

1
Radiosarajevo.ba
Sloboda tri od tri, 'pao' i Leotar
Foto: FK Sloboda Tuzla / Sloboda tri od tri, 'pao' i Leotar

Sloboda je večeras odigrala meč za historiju. Po prvi put otkako se igra Premijer liga BiH, tuzlanski klub je otvorio sezonu s tri vezane pobjede.

Niz je nastavljen minimalnim trijumfom nad Leotarom na Tušnju (1:0), piše SC Sport.

Domaći fudbaleri do prednosti u utakmici trećeg kola m:tel Premijer lige BiH došli su već u sedmoj minuti. Prethodno je dosuđen jedanaesterac za domaće, Paranos je igrao rukom prilikom duela s Veselinovićem.

Perišić je odbranio udarac Dženisa Beganovića s bijele tačke, ali nogometaš Slobode je zatim odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Do odlaska ekipa na odmor nije bilo većih uzbuđenja, nešto konkretnije djelovao je tuzlanski tim, ali iz nekoliko poluprilika nije uspio doći do novog pogotka.

U drugom poluvremenu Sloboda je i dalje bila bolji rival, ali konkretnije šanse su ipak izostale do sudijske nadoknade, kada je rezervista Maksimović šutirao tik pored stative gola Leotara.

Dojam je i da je trener Tuzlaka Mladen Žižović namjerno izvršio određene izmjene u kadru i taktici kako bi umirio ritam meča te priču bez previše turbulencija priveo kraju. Tako je i bilo, Sloboda je upisala deveti bod iz tri uvodna meča nove sezone, a Leotar prvi poraz od povratka u PLBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije