Borac nemoćan protiv Leotara: Podijelili bodove u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Borac nemoćan protiv Leotara: Podijelili bodove u Banjoj Luci
Foto: Facebook / Borac - Leotar

Poslije debakla u Belfastu protiv Linfielda u drugom pretkolu Konferencijske lige, Borac je razočarao i u drugom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Leotara, povratnika u društvo najboljih, a utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci završena je rezultatom 0:0.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Leotar u osmoj minuti kada je Paranos šutirao iskosa sa desne strane, ali odbranio je Ćetković. Četiri minute poslije na drugoj strani sobar pokušaj Vranješa odbranio je Perišić.

Veliku priliku Banjalučani su imali u 15. minuti kada je Zakarić izašao na golmana Leotara, ali Perišić je još jednom bio sjajan. Nedugo nakon toga Vranješ nije dobro zahvatio jednu loptu. Moraitis je u 21. minuti šutirao glavom pored gola, piše SCsport.

Begić je bio neprecizan u 25. minuti, a potom su nakon pola sata igre dva puta izblokirani fudbaleri domaćih. Prvo Vranješ, a potom i Zakarić. Pokušaj kapitena Banjalučana u 32. minuti nije stvorio probleme gostima, na mjestu je bio Perišić.

Leotar je imao veliku priliku u 34. minuti. Poslije greške Ćosića, Sekulović je snažno šutirao pored gola. Mogli su odmah biti kažnjeni, jer je Arsić umalo postigao autogol. Vranješ je još jednom loše zahvatio loptu glavom u 38. minuti, a u posljednjim sekundama prvog dijela Begić je šutirao preko gola.

Vranješ je iz slobodnog udarca u 57. minuti poslao loptu preko gola. Ćetković je četiri minute poslije toga odbranio odličan pokušaj Ristića. Još jedna pokušaj Vranješa u 78. minuti završio je preko gola gostiju. Borac je napadao do kraja, ali bio je sve nervozniji.

U sudijskoj nadoknadi Meleg je pokušao iz slobodnog udarca, a Perišić je loše reagovao na golu Trebinjaca i lopta se odbila do Živkovića, koji je promašio sa tri metra. Nevjerovatan promašaj napadača Borca i ostalo je do kraja 0:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije