Posušje na Mokrom Docu srušilo šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Posušje na Mokrom Docu srušilo šampiona
Foto: HŠK Posušje / Detalj sa utakmice Posušje - Borac

Posušje je napokon uspjelo postići prvi gol u sezoni, a napravio je tako ovaj tim i veliko iznenađenje, pošto je u četvrtom kolu Premiijer lige BiH savladao aktuelnog prvaka Borca sa 1:0!

Smjena trenera Marka Maksimovića očigledno nije ništa donijela Borcu, barem za sada, a Milinković je upisao neočekivan poraz na debiju.

Igralo se na visokoj temperaturi od 35 stepeni Celzijusa, a Posušje u 44. minuti uspijeva iskoristiti uspavanost odbrane Banjalučana. Dominik Begić je primio jedan dubinski pas između dva stopera Borca, te potom sjajno matirao Četkovića za 1:0.

Nakon toga Tino Blaž Lauš u sudijskoj nadoknadi laktom u skoku udara jednog igrača Borca, a sudija Zoran Grbić mu zbog toga pokazuje žuti karton, koji je bio njegov drugi, pa je tako morao napustiti igru.

U 66. minuti Milojević na ivici kaznenog prostora ruši jednog igrača Posušja i dobija direktan crveni karton. Tako su snage na terenu izjednačene i oba tima su do kraja bila s desetoricom.

Ipak, Borac nije uspio iskoristiti ni to i do kraja je ostalo 1:0.

Sarajevo je danas sa 2:0 pobijedilo Rudar u Prijedoru, a nedjeljni raspored zaokružit će Radnik i Velež.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije