Predsjednik Barce o Messijevom odlasku: Novi ugovor bio bi finansijski rizičan

0
AA
Predsjednik Barce o Messijevom odlasku: Novi ugovor bio bi finansijski rizičan
Foto: AA / Joan Laporta

Španski fudbalski klub Barcelona pokušao je zadržati argentinsku superzvijezdu Lionela Messija u klubu, ali je morao poništiti pregovore o ugovoru s njim iz ekonomskih razloga, rekao je u petak predsjednik kluba Joan Laporta.

On je na konferenciji za novinare da je novi ugovor sa ovim napadačem "finansijski" rizičan za klub.

"Mi (upravni odbor Barcelone) želimo preuzeti te rizike ... Ali kad imamo stvarnu situaciju u klubu nakon revizije, to je značilo da bismo klub izložili velikom riziku", rekao je Laporta.

Prema njegovim riječima pregovori s Messijem su "završeni", a za to je okrivio stroga finansijska pravila "fair playa" španske La Lige.

"Moramo se pridržavati pravila. Mislimo da bi oni (La Liga) mogli biti fleksibilniji, ali to nije izgovor. Znali smo propis (o ograničenjima plaća)", rekao je on.

Dodao da je odbor kluba uradio najbolje za interese Barcelone.

"Leo (Messi) je želio ostati u Barci. Htjeli smo da ostane ... Da bi imali taj fair play, Barca je morala pristati na operaciju koja bi uticala na klub sljedećih 50 godina u smislu televizijskih prava", rekao je on

Laporta je odao priznanje Messiju za njegov doprinos i trud klubu u njegovom dvije decenije dugom boravku u Barceloni, ali je dodao da je klub "star više od 100 godina i iznad svega".

Barcelonin proizvod Messi, došao iz klupske omladinske akademije La Masia, a 1. jula mu je istekao ugovor s klubom.

Iz FK Barcelona u četvrtak su izrazili zahvalnost Messiju i zaželjeli mu sve najbolje u budućnosti.

Tokom cijele fudbalske karijere koju proveo u Barceloni od 2004. godine, 34-godišnji napadač predvodio je španski klub u osvajanju deset La Liga odnosno titula prvaka Španije i četiri naslova UEFA Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije