Brazilci razbili Paragvaj na Copa Americi, blistao Vinicius Junior

0
Radiosarajevo.ba
Brazilci razbili Paragvaj na Copa Americi, blistao Vinicius Junior
Foto: EPA - EFE / Vinicius Junior dvostruki strijelac

Brazil je u petak u drugoj utakmici grupe D na Copa America u Las Vegasu pobijedio Paragvaj 4:1 čime se približio četvrtfinalu.

Kolumbija, koja se već kvalifikovala u četvrtfinale, prva je u grupi D sa šest bodova nakon dvije utakmice, dok je drugi Brazil s četiri boda. Kostarika je treća s jednim bodom, a Paragvaj je na zadnjem mjestu bez bodova i ispao je iz takmičenja u grupnoj fazi.

Unatoč snažnom startu Brazila, Paragvaj je bio taj koji je zamalo poveo u 15. minuti kada je Damian Bobadilla udarcem u gol uzeo masivno odbijanje od Edera Militaoa i zamalo krivo nogom udario brazilskog golmana Alissona Beckera, koji je pokazao brze reflekse da spriječi udarac.

Stigla prva reakcija SNSD-a nakon žrijeba: "Nečasne radnje zapada, idemo u još žešću borbu"

Stigla prva reakcija SNSD-a nakon žrijeba: "Nečasne radnje zapada, idemo u još žešću borbu"

Brazil je imao priliku povesti u 28. minuti nakon što je dosuđen jedanaesterac za Brazil zbog igranja rukom, ali je Lucas Paqueta promašio da bi se sedam minuta kasnije iskupio ubacivanjem za Viniciusa koji zabija za vodstvo 1:0.

Krilni napadač Girone Savio udvostručio je prednost Brazila u 43. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, a Vinicius je u sudijskoj nadoknadi zabio svoj drugi gol za vodstvo Brazila 3:0.

Paragvaj je smanjio nakon prekida u 48. minuti golom Omara Alderetea, ali je Brazilu dosuđen jedanaesterac u 68. minuti nakon igranja rukom Mathiasa Villasantija i ovaj put je Paqueta bio precizan.

Brazil u utorak igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, a Paragvaj s Kostarikom koja ima male šanse za prolaz u četvrtfinale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije