Argentinci na mukama: Povrijedio se Lionel Messi

1
Radiosarajevo.ba
Argentinci na mukama: Povrijedio se Lionel Messi
Foto: EPA - EFE / Lionel Messi

Argentinska fudbalska reprezentacija kao prva je osigurala četvrtfinale Copa Americe, ali tamošnje navijače i stručni štab brine povreda njihove prve zvijezde Lionela Messija.

Branitelj naslova Argentina slavila je u uvodne dvije utakmice, 2:0 protiv Kanade i 1:0 protiv Čilea, čime je osigurala četvrtfinale i prvo mjesto u grupi A.

Zbog te činjenice vjerovatno bi u posljednjem duelu grupe protiv Perua odmarao Lionel Messi, a to će se sigurno dogoditi i zbog povrede koju je osjetio u ogledu protiv Čilea.

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

"Izdržao sam protiv Čilea do kraja na terenu premda sam osjetio bolove u bedrenom mišiću, u zadnjoj fazi meča. Nisam se mogao kretati kako sam želio, osjećao sam se neugodno na travnjaku", poručio je Messi koji ima nekoliko dana da provjeri ozbiljnost povrede i da se oporavi do četvrtfinalnog susreta.

"Opušteni smo jer smo izborili četvrtfinale. Imamo dovoljno dana za pripremu uoči sljedećeg susreta, a ja ću provjeriti svoje stanje. Samo se nadam da nije ništa ozbiljno", poručio je 37-godišnji Messi koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu vodio svoju Argentinu do naslova prvaka.

Argentina susret četvrtfinala igra 5. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije