Lionel Messi razočarao Argentince: "Moram pažljivo birati…"

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi razočarao Argentince: "Moram pažljivo birati…"
FOTO: AA / Lionel Messi

Argentinska fudbalska ikona Lionel Messi izjavio je kako neće nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu iako je ranije ove godine selektor argentinske olimpijske reprezentacije Javier Mascherano kazao kako je Messiju ostavio otvorena vrata za nastup.

"Razgovarao sam s Mascheranom i istina je kako smo obojica svjesni situacije kako sam ja u godinama u kojima ne mogu igrati svako takmičenje. Sada sam s reprezentacijom na Copa Americi, a kada bih išao i na Igre onda bih čak tri mjeseca izbivao iz kluba. Moram pažljivo birati takmičenja, a nastup na dva uzastopna turnira bi bilo previše. Imao sam sreće što sam nastupio na Olimpijskim igrama i osvojio zlato, to je prekrasno iskustvo koje nikada neću zaboraviti", rekao je Messi u razgovoru za američku televizijsku stanicu ESPN.

Messi je u sastavu argentinske reprezentacije koja će nastupiti na ovogodišnjoj Copa Americi, koja će se održati u SAD-u od 20. juna do 14. jula, a na kojoj Argentina brani naslov prvaka.

Snažne padavine izazvale haos na granici: Kamioni stali na cesti, ogroman grad u BiH i Hrvatskoj

Snažne padavine izazvale haos na granici: Kamioni stali na cesti, ogroman grad u BiH i Hrvatskoj

Prije 16 godina Messi je bio u sastavu reprezentacije Argentine na OI u Pekingu te je osvojio zlatno odličje.

U fudbalskim reprezentacijama na olimpijskim igrama nastupaju igrači do 23 godine, ali u svakoj mogu nastupiti i trojica starijih igrača.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. jula do 11. augusta, a fudbalski turnir započet će već 24. jula, odnosno dva dana prije otvaranja i samo 10 dana nakon finala Copa Americe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije