Bavarci "polomili zube" u Monchengladbachu: Poraz Bayerna od Borussije

Radiosarajevo.ba
Bavarci "polomili zube" u Monchengladbachu: Poraz Bayerna od Borussije
Aktuelni prvak Njemačke minhenski Bayern večeras je u 13. kolu Bundeslige gostovao kod Borussije Monchengladbach. Domaćin je slavio rezultatom 2:1.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Zaprijetio je Raffael u 13. minuti, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative gola gostiju.

Dvije minute kasnije prilika na drugoj strani. Corentin Tolisso je šutirao glavom, ali samo preko prečke gola Bavaraca. Bayern prijeti i u 30. minuti, ali udarac Riberyja odlično zaustavlja Sommer.

U 39. minuti domaći su poveli. Sule je igrao rukom u kaznenom prostoru, a precizan s bijele tačke za vodstvo Borussije bio je Thorgan Hazard.

Bayern je mogao izjednačiti već u 43. minuti, ali je udarac Lewandowskog zaustavila stativa. Već u narednom napadu stigla je kazna. Drugi pogodak za Borussiju postigao je Ginter.

U 62. minuti prilika za Bavarce da smanje rezultat. Šutirao je Hummels glavom nakon kornera, ali je na mjestu Sommer. Pet minuta kasnije prilika za Comana. Njegov udarac zaustavio je Sommer uz pomoć stative.

Bayern je smanjio rezultat u 74. minut preko Artura Vidala. Fantastičan pogodak postigao je Čileanac i donio tračak nade ekipi iz Minhena. Ostalo je ipak do kraja 2:1 za Borussiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije