Ludnica u rurskom derbiju: Borussija prokockala četiri gola prednosti

Radiosarajevo.ba
Ludnica u rurskom derbiju: Borussija prokockala četiri gola prednosti
Odigrano je pet utakmica 13. kola njemačke Bundeslige. U derbiju kola Borussija Dortmund je na svom terenu u rurskom derbiju dočekala Schalke 04.

Milioneri su na svom terenu doečkali Rudare i remizirali rezultatom 4:4. Domaćin je već nakon 25 minuta igre vodio 4:0. Prvi pogodak na susretu postigao je Aubameyang u 12. minuti. Šest minuta kasnije Stambouli je postigao autogl. Na 3:0 povisio je Gotze u 20. minuti, dok je u 25. pogodio Guerreiro za 4:0.

Schalke je smanjio preko Burgstallera u 61., a drugi pogodak za goste postigao je Harit u 65. minuti. Domaći su u 72. minuti ostali sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Aubameyang. Schalke je do kraja uspio doći do izjednačenja. Prvo  je Caliguri u 86. minuti smanjio na 4:3, a konačnih 4:4 postavio je Naldo. 

Augsburg je na svom terenu dočekao Wolfsburg. Gosti su već u 11. minuti susreta ostali sa deset igrača. Crveni karton dobio je Arnold. I pored toga Wolfsburg je poveo. Igrala se 40. minuta kada je mrežu domaćih zatresao Didavi.

Augsburg je izjednačio u 51. minuti. Pogodio je Grgoritsch. Do potpunog preokreta domaći su došli u 78. minuti susreta. Pogodio je Finnbogason nakon asistencije Maxa.

Bayer Leverkusen je gostovao kod Eintrachta iz Frankfurta. Gosti su do trijumfa došli u 76. minuti utakmice. Jedini pogodak na susretu postigao je Kevin Volland.

Leipzig je slavio protiv Werdera rezultatom 2:0. Golove za domaće postigli su Keita u 34. i Bernardo u 87. minuti susreta. Izet Hajrović je duel svoje ekipe odgledao s klupe za rezervne igrače.

Freiburg je bio bolji od Mainza rezultatom 2:1. Golove za Freiburg postigli su Petersen u 51. minuti susreta i Kath u 91. Za goste jedini pogodak postigao je Berggreen u 93. minuti utakmice. Kenan Kodro je odigrao svih 90 minuta za Mainz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije