Bordo tim se okreće novim izazovima: "Idemo na pobjedu protiv Leotara"

1
Radiosarajevo.ba
Bordo tim se okreće novim izazovima: "Idemo na pobjedu protiv Leotara"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / FK Sarajevo press

Sarajevo večeras dočekuje Leotar, a pred meč u Zenici na Bilinom polju, utakmicu je najavio pomoćni trener Mustafa Kodro.

Kodro je rekao da su pomiješani osjećaji u ekipi nakon derbija i remija sa Željom od 2:2.

“Nakon derbija su pomiješani osjećaji. I ponosni smo i tužni nakon utakmice. Ponosni na igrače jer su desetorica iznijeli to drugo poluvrijeme, zabili dva gola, ali prosuli smo to vodstvo i zato smo tužni. Šta je tu je, pripremamo se za Leotar, a zabrinjavaju nas povrede koje nas muče od početka prvenstva.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Svako dva kola nama fale igrači. Pukla je fibula malom Buljubašiću, Aničić odavno nije s nama, Avramovski… Čirjak ima crveni karton, a prije utakmice sa Željom je Salčinu pukao prst. Vidjet ćemo i šta je sa Suljićem jer se žalio na povredu. Sa svim tim se moramo nositi, ali pripremamo se i dat ćemo maksimum da ostvarimo prvu pobjedu u Zenici“, rekao je Kodro i još dodao o povrijeđenim igračima:

Dudić nakon derbija: "Prve tri utakmice sam bio Mourinho. Neka dođe neko bolji ako ima"

Dudić nakon derbija: "Prve tri utakmice sam bio Mourinho. Neka dođe neko bolji ako ima"

"Aničić je operisan i radi fizikalne terapije. Avramovski je minute dobio protiv Sloge, ali se u prijateljskoj protiv Sloge žalio na povredu. On bi se za desetak dana trebao priključiti ekipi."

“Da nam je na poluvremenu neko ponudio bod, objeručke bi ga prihvatili. Međutim, obzirom na dešavanja na terenu ne možemo biti zadovoljni, ali to je fudbal – morate biti koncentrisani 90 minuta. Mi nismo bili i kaznili su nas”, dodao je Kodro o derbiju.

Ipak, istakao je da igra iz drugog poluvremena, kao i iz cijelog meča protiv Slobode, treba biti podstrek ekipi.

“Nama mogu biti podstrek i derbi i meč sa Slobodom. Taj meč smo jako dobro odigrali i nedostajao je samo rezultat. Na derbiju ne možemo biti zadoovljni prvim poluvremenom, ali u drugom su momci odradili lavovski posao. U meč s Leotarom ulazimo u dobrom raspoloženju i imamo se čemu nadati Igramo sigurno dobro, stvaramo puno šansi i nema krize u igri. Prati nas kriza rezultata”, zaključio je Dudićev pomoćnik.

Duel Sarajeva i Leotara na programu je od 20 sati u Zenici. Direktan TV prijenos je na kanalu Moja TV.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije