Četiri gola na Grbavici: Željezničar u zadnjoj minuti došao do remija u sarajevskom derbiju!

2
S.G.
Četiri gola na Grbavici: Željezničar u zadnjoj minuti došao do remija u sarajevskom derbiju!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Detalji s derbija na Grbavici

Na stadionu Grbavica odigran je još jedan vječiti derbi, a na kraju je meč okončan neriješenim ishodom 2:2.

Meč je počeo kao i većina prethodnih derbija - dosta tvrdo i oprezno bez mnogo šansi. Na prvu pravu priliku čekalo se sve do 37. minute kada je Štilić šutirao iz slobodnjaka i pogodio stativu.

Prethodno je bilo par nezopasnih udaraca sa obje strane, ali su mreže mirovale.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Pred kraj prvog dijela viđeno je dosta uzbuđenja. U dvije minute razlike, dvije velike prilike za oba tima.

Prvo je udarac Hajdarevića sjajno odbranio Šahinović, da bi na drugoj strani za malo neprecizan bio Varešanović nakon sjajnog solo prodora mladog igrača Sarajeva.

U posljednjim trenucima prvog dijela veliku glupost pravi Čirjak koji dobija drugi žuti, odnosno crveni karton i tako svoj tim ostavlja na cjedilu sa igračem manje.

I umjesto da u nastavku Željezničar krene ofanzivno i postigne gol, desilo se upravo suprotno. Već u drugoj minuti drugog poluvremena penal korisi Ivan Ikić i dovodi svoj tim u vodstvo. Prethodno je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Galić.

Uslijedio je period "dosadne" igre na obje strane, a Željezničar je djelovao posebno bezidejno. U trenucima dok se gotovo ništa nije dešavalo bordo tim postiže još jedan gol.

Brzonogi Musa je sjajno utrčao iz drugog plana i lukavim udarcem iskosa matirao je Bendera nakon asistencije Ahmetovića.

I kada se činilo da će Sarajevo slaviti, do kraja susreta Željezničar je ipak uspio da izbjegne poraz.

Prvo je Haračić pogodio poslije ubačaja Bekrića u 89. minutu, koji je duboko u nadoknadi iz slobodnjaka fenomenalno pogodio za poravnanje rezultata i konačnih 2:2.

Vremena za igru nažalost više nije bilo, pa je sudija Šehović svirao kraj ovoj sjajnog susreta u kojem se istinski moglo uživati.

Premijer liga BiH, 7. kolo

FK Željezničar - FK Sarajevo 2:2

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Cocalić, Gasal, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Vego.

FK Sarajevo: Šahinović, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Ikić, Suljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije