Edis Mulalić otkrio 'recept' za pobjedu u derbiju: "Ja da igram znao bih kako ću"

1
Radiosarajevo.ba
Edis Mulalić otkrio 'recept' za pobjedu u derbiju: "Ja da igram znao bih kako ću"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Press FK Željezničar

Na Grbavici se sutra igra veliki sarajevski derbi, a u Plavom salonu je FK Željezničar danas održao konferenciju za medije

Na njoj se javnosti obratio šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, koji je najavio ovaj okršaj s najvećim rivalom.

"Čeka nas teška, zahtjevna i posebna utakmica, pogotovo za nas koji smo se tu rodili. Ova utakmica zaslužuje i veću pažnju i posebnu pripremu. Glava mora biti hladna i moramo isključiti emocije, fokusirati se na igru i isključiti sve faktore koji te odvode od igre. Nadam se da će svi na terenu biti na nivou, uključujući i ljude koji dijele pravdu.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Ove utakmice se igraju i s vrućim srcem, a prethodni dueli su pokazali da ovdje situacija na tabeli ništa ne znači. To pokušavam prenijeti igračima, kojima pokušavam dočarati da se ova utakmica igra kao da ti je zadnja. Hladne glave i vruća srca – ako se tu dobro fokusiramo, to bi mogao biti recept za ovu utakmicu", rekao je Mulalić na početku.

Potvrđen termin sarajevskog derbija, osiguran je i TV prijenos

Potvrđen termin sarajevskog derbija, osiguran je i TV prijenos

Potvrdio je da je upitan nastup ključnog igrača na sredini terena – Armina Hodžića.

"Respektujemo i cijenimo Sarajevo, ali se ne bojimo. Poremetila nas je povreda Hodžića pred meč s Borcem i vidjećemo hoće li se moći priključiti timu. Par varijanti imamo u glavi, u odnosu na protivnika i našu trenutnu formu, pa ćemo vidjeti."

Na konstataciju da Sarajevo ima problema na startu sezone, Mulalić je odgovorio:

"Malo sam nešto igrao tih derbija i malo vodio kao trener. Ništa to ne vrijedi. To je pokazala historija i odlučit će ko će biti bolje fokusiran i ko će se bolje snaći u toj atmosferi. Ja da igram – znao bih kako bih, a nikad se ne zna hoćemo li uspjeti."

Poznato ko sudi veliki sarajevski derbi u petak na Grbavici

Poznato ko sudi veliki sarajevski derbi u petak na Grbavici

Željezničar u svom timu ima više "domaćih" igrača u odnosu na Sarajevo.

"Kad se stavi na vagu igrački kadar jednog i drugo tima, sigurno da imamo više igrača koji su odavdje. To može biti prevaga, ali ne mora da znači. Glava i srce odlučujuću bitku vode. Ko mjeru tu nađe – on će pobijediti", istakao je strateg Plavih.

Još se osvrnuo i na činjenicu da odbrana Želje ove godine izgleda lošije u odnosu na prethodnu, ali i da je ekipa efikasnija.

"Prošle godine smo bili totalno neefikasni kroz cijelu sezonu. U prvih šest kola ove godine smo pokazali solidnu efikasnost, ali smo pokazali i ranjivost. Radimo na tome svaki dan na treninzima. Jednostavno, to se desi i čudno je to. Zato je fudbal interesantan. Prošle godine smo se najviše nadali da ćemo davati golove, ali nismo. Ove godine dajemo, ali i primamo. Sve smo probali varijante i u defanzivi, da bolje stanemo… Radimo to svakodnevno i nadam se da ćemo sutra pokazati da možemo defanzivno bolje stati", zaključio je Mulalić.

Derbi Željezničara i Sarajeva igra se u petak od 20 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport 1 BiH.

/ Anketa

Koji klub ima više šanse u ovom derbiju?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije