Bordo bijeli veterani i prijatelji: 'Apsolutna podrška Varešanoviću, imamo jedan zahtjev Mirviću'

3
Radiosarajevo.ba
Bordo bijeli veterani i prijatelji: 'Apsolutna podrška Varešanoviću, imamo jedan zahtjev Mirviću'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Udruženje Bordo bijeli veterani i prijatelji oglasili su se saopćenjem za javnost nakon posljednjih dešavanja u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Osjećamo potrebu da se ovim pismom obratimo istinskim navijačima i prijateljima FK Sarajevo kao i široj javnosti, a povodom najavljenog bojkota od strane određenih navijačkih grupa.

Mirza Varešanović novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo

Mirza Varešanović novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo

Kao formalno udruženje koje okuplja sve bivše fudbalere koji su nosili bordo dres u proteklih 50-60 godina ne možemo se složiti sa optužbama i klasifikacijama koje dolaze na adresu Kluba, a pogotovo ne sa bojkotom.

Razloga za takvu našu reakciju ima više a ispod ćemo obrazložiti najvažnije.

Prije svega zahvalni smo i poštujemo odluku g. Ismiru Mirvića da svoja finansijska sredstva, vrijeme i ljubav uloži u spašavanje, održavanje pa i napredak Kluba u budućnosti. Obzirom da se radi o velikim finansijskim ulaganjima neozbiljno je i nepristojno od bilo koga uslovljavati izbor ili ostavku menadžmenta i kadrovskih rješenja unutar Kluba. To je apsolutno diskreciono pravo vlasnika upravljačkih prava.

Mirza Varešanović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mirza Varešanović

Prije dolaska g. Mirvića i povratka g. Tana u upravljačke strukture Kluba, kroz finansijske tokove Kluba je od 2015g. do septembra 2021. je prošlo slovom i brojem (trideset četiri miliona i petsto hiljada konvertibilnih maraka) 34.500.000 KM novca investitora! Ostvareni rezultati u istom periodu nisu kompatibilni sa nivoom investicije i postavlja se pitanje u šta je novac utrošen?

Nedomaćinsko i netransparentno raspolaganje sredstvima investitora je rezultiralo kašnjenjima i neredovnim isplatama plaća, doprinosa i poreza, nijedan značajni infrastrukturni projekat nije sproveden, Škola fudbala Asim Ferhatović-Hase je ugašena i Klub nikada nije uspio postati finansijski stabilan.

Kako smo informisani, dolaskom novog menadžmenta to se značajno promijenilo na bolje.

Posebno nas zabrinjava i šokira činjenica da su upravo ti ljudi, koji su u tom periodu bili u upravnim strukturama kluba danas najveći kritičari predsjednika i menadžmenta i oni koji pozivaju na bojkot! Navedeni svojim postupcima i navodima obmanjuju mlađe navijače i javnost što je destabilizirajuće za klub.

Bordo bijeli veterani i prijatelji daju apsolutnu podršku stručnom štabu FK Sarajevo i otvoreni smo za svaki vid saradnje i eventualne pomoći ukoliko bude potrebna.

Ismir Mirvić i Aleksandar Vasoski
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Ismir Mirvić i Aleksandar Vasoski

Pozivamo i molimo menadžment kluba da otvori i obnovi Školu fudbala „Asim Ferhatović – Hase“ koja je iznjedrila više od 50 reprezentativaca bivše Jugoslavije kao i Bosne i Hercegovine, a koju su ugasili isti ljudi koji sada pozivaju na bojkot.

Podržavamo stav trenutnog menadžmenta kada je u pitanju Stadion „Asim Fehatović Hase“ i želimo vam da istrajete na zaštiti interesa FK Sarajevo a ne Općine Centar ili bilo koje političke struje.
I na kraju ono najvažnije: Pozivamo sve iskrene navijače i simpatizere Bordo kluba da daju podršku i obezbijede potreban mir, razvoj i napredak ove ekipe, kako bi ekipa mogla dosegnuti svoj puni potencijal.

Unošenje nemira ne pomaže nikome osim onima koji žele destabilizaciju i destrukciju kluba", navodi se u saopćenju Udruženja Bordo bijeli veterani i prijatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije