Bordo bijeli veterani i prijatelji: 'Apsolutna podrška Varešanoviću, imamo jedan zahtjev Mirviću'

3
Radiosarajevo.ba
Bordo bijeli veterani i prijatelji: 'Apsolutna podrška Varešanoviću, imamo jedan zahtjev Mirviću'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Udruženje Bordo bijeli veterani i prijatelji oglasili su se saopćenjem za javnost nakon posljednjih dešavanja u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Osjećamo potrebu da se ovim pismom obratimo istinskim navijačima i prijateljima FK Sarajevo kao i široj javnosti, a povodom najavljenog bojkota od strane određenih navijačkih grupa.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Mirza Varešanović novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo

Mirza Varešanović novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo

Kao formalno udruženje koje okuplja sve bivše fudbalere koji su nosili bordo dres u proteklih 50-60 godina ne možemo se složiti sa optužbama i klasifikacijama koje dolaze na adresu Kluba, a pogotovo ne sa bojkotom.

Razloga za takvu našu reakciju ima više a ispod ćemo obrazložiti najvažnije.

Prije svega zahvalni smo i poštujemo odluku g. Ismiru Mirvića da svoja finansijska sredstva, vrijeme i ljubav uloži u spašavanje, održavanje pa i napredak Kluba u budućnosti. Obzirom da se radi o velikim finansijskim ulaganjima neozbiljno je i nepristojno od bilo koga uslovljavati izbor ili ostavku menadžmenta i kadrovskih rješenja unutar Kluba. To je apsolutno diskreciono pravo vlasnika upravljačkih prava.

Mirza Varešanović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mirza Varešanović

Prije dolaska g. Mirvića i povratka g. Tana u upravljačke strukture Kluba, kroz finansijske tokove Kluba je od 2015g. do septembra 2021. je prošlo slovom i brojem (trideset četiri miliona i petsto hiljada konvertibilnih maraka) 34.500.000 KM novca investitora! Ostvareni rezultati u istom periodu nisu kompatibilni sa nivoom investicije i postavlja se pitanje u šta je novac utrošen?

Nedomaćinsko i netransparentno raspolaganje sredstvima investitora je rezultiralo kašnjenjima i neredovnim isplatama plaća, doprinosa i poreza, nijedan značajni infrastrukturni projekat nije sproveden, Škola fudbala Asim Ferhatović-Hase je ugašena i Klub nikada nije uspio postati finansijski stabilan.

Kako smo informisani, dolaskom novog menadžmenta to se značajno promijenilo na bolje.

Posebno nas zabrinjava i šokira činjenica da su upravo ti ljudi, koji su u tom periodu bili u upravnim strukturama kluba danas najveći kritičari predsjednika i menadžmenta i oni koji pozivaju na bojkot! Navedeni svojim postupcima i navodima obmanjuju mlađe navijače i javnost što je destabilizirajuće za klub.

Bordo bijeli veterani i prijatelji daju apsolutnu podršku stručnom štabu FK Sarajevo i otvoreni smo za svaki vid saradnje i eventualne pomoći ukoliko bude potrebna.

Ismir Mirvić i Aleksandar Vasoski
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Ismir Mirvić i Aleksandar Vasoski

Pozivamo i molimo menadžment kluba da otvori i obnovi Školu fudbala „Asim Ferhatović – Hase“ koja je iznjedrila više od 50 reprezentativaca bivše Jugoslavije kao i Bosne i Hercegovine, a koju su ugasili isti ljudi koji sada pozivaju na bojkot.

Podržavamo stav trenutnog menadžmenta kada je u pitanju Stadion „Asim Fehatović Hase“ i želimo vam da istrajete na zaštiti interesa FK Sarajevo a ne Općine Centar ili bilo koje političke struje.
I na kraju ono najvažnije: Pozivamo sve iskrene navijače i simpatizere Bordo kluba da daju podršku i obezbijede potreban mir, razvoj i napredak ove ekipe, kako bi ekipa mogla dosegnuti svoj puni potencijal.

Unošenje nemira ne pomaže nikome osim onima koji žele destabilizaciju i destrukciju kluba", navodi se u saopćenju Udruženja Bordo bijeli veterani i prijatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije