Borac je novi šampion Bosne i Hercegovine, Sarajevo za utjehu osiguralo drugo mjesto

5
Radiosarajevo.ba
Borac je novi šampion Bosne i Hercegovine, Sarajevo za utjehu osiguralo drugo mjesto
FOTO: Društvene mreže / Borac je novi šampion Bosne i Hercegovine

Borac je novi šampion Bosne i Hercegovine.

Banjalučki tim je kao domaćin, pred nekoliko hiljada gledalaca na Gradskom stadionu, savladao Tuzla City i tako osigurao titulu kolo prije kraja premijerligaškog takmičenja ove sezone.

Pobijedio je i branilac trofeja, Sarajevo, bordo tim je savladao ekipu radnika na Koševu, ali taj trijumf će biti dovoljan tek za drugo mjesto, piše SC Sport.

Borac je stvarao šanse od samog početka meča protiv Tuzla Cityja, da bi inicijativu pretvorio u pogodak nakon kornera kojeg je Ziljkić izveo u 37. minuti. Fejzić je istrčao i promašio loptu, a na pravom mjestu bio Vranješ, koji je glavom ubacio loptu u mrežu gostiju za 1:0.

Pitanje pobjednika Banjalučani rješavaju u 58. minuti, rezervista Moraitis udvostručio je prednost domaćina, ponovo u ulozi asistenta bio Ziljkić.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, uz posljednji sudijski zvižduk Zorana Grbića uslijedilo je veliko slavlje na Gradskom stadionu, ali i ulicama Banje Luke.

Borac – Tuzla City 2:0 (Vranješ 37′, Moraitis 58′)

Gradski stadion u Banjoj Luci. Glavni sudija: Zoran Grbić (Prijedor).

BORAC: Pavlović, Ćorić, Ćosić, Vojnović, Subić, Molls, Brtan, Meleg, Vranješ, Zakarić, Mehanović.

TUZLA CITY: Fejzić, Barišić, Morris, Mehidić, Lučić, Nukić, Đerić, Karjašević, Mišić, Doffo, Džafić.

Ekipa Sarajeva je također ostvarila sigurnu pobjedu, koja će biti dovoljna tek da bordo tim osigura drugu poziciju na kraju sezone. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, da bi mrežu Radnika načeo Jasmin Mešanović pogotkom glavom u 60. minuti.

Svega četiri minute kasnije domaćin je na Koševu udvostručio prednost, Jukić je pogodio prizemnim šutem iskosa sa 17 metara.

Kapiten Sarajeva Velkoski je zatim bio precizan s bijele tačke u 69. minuti za 3:0, prethodno je Mešanović fauliran u šesnaestercu gostiju. Ispostavit će se da je to ujedno bio konačan ishod utakmice.

Sarajevo – Radnik (Mešanović 60′, Jukić 64′, Velkoski 69′ penal)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Oremuš, Miličćević, Dupovac, Adukor, Hebibović, Velkoski, Fanimo, Mešanović.

RADNIK: Bilobrk, Nikić, Simonović, Šubert, Sušić, Mekić, Popara, Motika, Đurić, Vušurović, Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije