Ista meta, isto odstojanje u borbi za Evropu: Pobjede Veleža, Zrinjskog i Širokog

1
Radiosarajevo.ba
Ista meta, isto odstojanje u borbi za Evropu: Pobjede Veleža, Zrinjskog i Širokog
FOTO: Facebook / FK Velež

Velež, Zrinjski i Široki Brijeg, tri kluba koja su u velikoj borbi za plasman u Evropu, ostvarila su pobjede u pretposljednjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine tako da se poredak na tabeli nije promijenio.

Zrinjski je slavio protiv Željezničara sa 4:2. Plemići su poveli već u petoj minuti kada je strijelac bio Bašić, a samo dvije minute poslije Tičinović je prizemnim udarcem udvostručio prednost mostarskog kluba.

U finišu prvog poluvremena Ikić je pogodio glavom i smanjio na 2:1. Samo nakon sedam minuta igre u drugom dijelu Plavi su poravnali preko Bekrića. Lopta se odbila do veznjaka gostiju nakon što je Varvodić odbranio šut Subašića, y Željin veteran je potom proslijedio loptu u mrežu za 2:2, piše SC Sport.

Dosuđen je penal za Zrinjski u 59. minuti, a siguran sa bijele tačke bio je Bilbija za 3:2. Nije se dugo čekalo da Plemići odu ponovo na dva gola prednosti, a u 67. minuti Bilbija je bio ponovo strijelac nakon greške Željine dobrane za 4:2. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Zrinjski – Željezničar 4:2

Stadion: Pod Bijelim brijegom (Mostar). Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: .

ZRINJSKI: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Bekić, Zlomislić, Pušić, Bašić, Juranović, Tičinović, Bilbija.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Blažević, Ikić, Kosorić, Šehić, Duraković, Alispahić, Bekrić, Subašić, Mujezinović, Juričić.

Široki Brijeg je savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja (1:0). Domaći su veoma rano poveli, a sjajan pogodak postigao je Jurić u četvrtoj minuti utakmice. Mladost se oslobodila pritiska i imala nekoliko šansi, a stopostotnu je imao Ćerimagić u 19. minuti kada mu je odbranio Miškić.

Uslijedio je mirniji period igre, a u finišu poluvremena ponovo je prijetio Ćerimagić. Na početku drugog dijela Širokobriježani su imali veliku priliku kada je Stanić pogodio prečku. Okvir gola pogodio je i Jurić u 58. minuti.

Vazda je u 66. minuti posao loptu pored gola. Široki Brijeg nije uspio još jednom ugroziti gol gostiju, ali je sačuvao svoj i došao do veoma važne pobjede.

Široki Brijeg – Mladost DK 1:0

Stadion: Pecara (Široki Brijeg). Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: .

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Čuljak, Musa, Begić, Šabić, Stanić, M. Jurić, S. Jurić, Jurilj, Ikić.

MLADOST: Velić, Šabanović, Mahmić, Begić, Ćerimagić, Jahić, Miljanović, Šarić, Vazda, Handžić, Vladić.

Georgijević u četvrtoj minuti nije iskoristio penal, kojeg je odbranio Kukić, koji je najzaslužniji što u prvom dijelu nije bilo pogodaka. Rođeni su nizali šanse u prvom dijelu, ali izostala je realizacija. Za Slobodu šansu je imao Dženis Beganović.

Početkom drugog dijela Zvonić je dobro pokušao. U novoj šansi našao se Vehabović u 66. minuti. Alić je uputio jedan od rijetkih udaraca prema golu Veleža u 71. minuti, a tri minute poslije Rođeni su poveli. Kukić je odbranio šut Ćosića, nakon je Zvonić pogodio glavom za 1:0.

Behram je imao priliku u 85. minuti, a nedugo nakon toga ovaj fudbaler postigao je pogodak i povisio na 2:0. Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene. Rođeni su nastavili sjajan niz i 19. utakmica su bez poraza.

Velež – Sloboda 1:0

Stadion: Rođeni (Mostar). Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: .

VELEŽ: Bogdanović, Chesmehmedjiev, Zvonić, Zeljković, Ferreyra, Ćosić, Ovčina, Vehabović, Radovac, Brandao, Georgijević.

SLOBODA: Kukić, Devedžić, Ilić, A. Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Mišković, Balić, Leko, Dž. Beganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije