Bomba uglednog talijanskog lista za Ibrahimovićev rođendan: Vraća se

AA
Bomba uglednog talijanskog lista za Ibrahimovićev rođendan: Vraća se
Foto: Metro / Zlatan Ibrahimović na utakmici protiv Toronta
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović danas je napunio 37 godina, a italijanski list "Corriere della Sera" čestitao mu je rođendan pričom o njegovom skorom povratku u Milan.

List iz Milana piše da su njihovi izvori pouzdani, dodajući da se i Ibrahimović želi vratiti u grad u kojem je s porodicom živio pet godina, koliko je igrao za Inter i Milan.

"Pobjedom u gostima kod Sassuola (4:1), pokazalo se da Milan opet može u golgeterskom smisli računati na Susa, a i Castillejo se pokazao efikasnim na poziciji devetke, koju dosad nije igrao. Ali, Milan u zimskom prijelaznom roku mora pronaći jaku alternativu Higuainu i Cutroneu ako se konačno želi vratiti u Ligu prvaka", navodi Corriere della Sera.

Italijanski list navodi i da bi njegov povratak u Milan bio na šest mjeseci, od početka nove godine, pa do kraja sezone.

"Upravo da odvede Milan u Ligu prvaka i onda kaže zbogom klubu i gradu koje tako mnogo voli", navodi list.

Švedski napadač danas slavi 37. rođendan, a ugovor s LA Galaxyjem veže ga do kraja 2019. godine.

Podsjećamo, Ibrahimović je u Milan stigao u ljeto 2010. godine na posudbu iz Barcelone. Među Rossonerima se zadržao dvije sezone, tokom kojih je postigao 56 golova i osvojio Scudetto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije