Kup BiH: Sarajevo nakon jedanaesteraca u četvrtfinalu

Radiosarajevo.ba
Kup BiH: Sarajevo nakon jedanaesteraca u četvrtfinalu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S utakmice između Sarajeva i Radnika na Koševu
Odigrano je pet utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Najubjedljiviju pobjedu ostvarili su fudbaleri TOŠK-a protiv GOŠK-a rezultatom 4:0. Nuhanović, Kalesić, Husić i Dizdarević pogađali su za domaćina na ovom susretu.

U Kaknju je gostovao lider Premijer lige Bosne i Hercegovine - Fudbalski klub Sarajevo. Nakon 90 minuta igre golova nije bilo, a onda se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Nakon penala slavilo je Sarajevo. 

Rudar iz Prijedora na svom terenu dočekao je Klis iz Buturović Polja, a nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2:2. Nakon izvođenja jedanaesteraca do pobjede je došla gostujuća ekipa.

Mladost iz Kikača je na svom terenu dočekala Slogu iz Crnjelova. Susret je završen rezultatom 2:2. Za domaće je pogađao Avdibašić, a za gostujuću ekipu Komarčević. Nakon jedanaesteraca do pobjede je došla ekipa Sloge iz Crnjelova.

Pobjedu je upisala i Zvijezda iz Gradačca protiv Zvijezde 09. Golove za domaće postigli su Popović i Jusufbašić s bijele tačke.

U četvrtfinale su se tako plasirali Sarajevo, Sloga iz Crnjelova, TOŠK iz Tešnja, Zvijezda Gradačac i Klis iz Buturović polja. 

U 17 sati počeli su dueli Borac - Radnik i Zrinjski - Krupa, dok u 18 sati i 30 minuta počinje duel Sloboda - Široki Brijeg. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije