Poraz Zmajeva za kraj noćne more zvane 'kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo'

10
A. L.
Poraz Zmajeva za kraj noćne more zvane 'kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Detalji s utakmice Bosna i Hercegovina - Ukrajina

Fudbalska reprezentacija Ukrajine plasirala se u baraž za odlazak na Mundijal u Kataru pošto je večeras u Zenici pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 u posljednjem kolu kvalifikacija.

Naši momci dočekali su susret u tmurnom raspoloženju. Poslije poraza od Finske u subotu nismo imali šansi da završimo na drugom mjestu na kraju kvalifikacija pa nam utakmica rezultatski nije značila ama baš ništa. 

I u tim okolnostima odigrali smo jedan sasvim pristojan meč, ali na kraju položili oružje pred jakim rivalom.  

Snijeg u aprilu: Zimska mećava na Vlašiću, pogledajte snimak

Snijeg u aprilu: Zimska mećava na Vlašiću, pogledajte snimak

Prvo poluvrijeme

Ukrajinci nešto bolje ulaze u meč i prvi prijete već u 6. minuti, ali jedan udarac s distance odlazi nekoliko centimetara pored našeg gola.

U 20. minuti lijepa akcija Ukrajinaca, ali Yaremchuk je bio kratak nakon jednog ubačaja.

Što se tiče naše reprezentacije, igrali smo prilično dobro kada smo imali loptu u posjedu. To je izgledalo daleko bolje nego u subotu protiv Finske. Nije se osjetila činjenica da smo igrali bez prvih zvijezda Miralema Pjanića i Edina Džeke i da je selektor Ivaylo Petev na klupi ostavio Radeta Krunića, Gojku Cimirota, Smaila Prevljaka, Sinišu Saničanina, Ibrahima Šehića...

Detalji s utakmice Bosna i Hercegovina - Ukrajina - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Detalji s utakmice Bosna i Hercegovina - Ukrajina

U 25. minuti Ukrajinci su imali dobru priliku preko Yeremchuka, ali njegov udarac brani Vasilj.

Dvije minute kasnije veliku šansu imala je i naša selekcija. Ermedin Demirović iz dobre pozicije, sa svega nekoliko metara loše šutira i lopta odlazi daleko od gola.

Do kraja prvog dijela susreta nije bilo previše uzbuđenja sve do posljednjih sekundi kada su dvije velike šanse, nakon gužve poslije kornera, propustili Hadžikadunić i Ahmedhodžić. Ukrajinci su imali veliku sreću jer je lopta pogodila i stativu, a prije toga ju je zakačio i golman Buschan.

To je bilo sve što se tiče prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme

U nastavku meča Ukrajina za klasu bolja.

Gosti su preuzeli terensku inicijativu jer su shvatili da hitno moraju do gola u Zenici ako žele u baraž. Terenska inicjativa dala je rezultat u 58. minuti kada Tsygankov prolazi pored Stevanovića, ubacuje loptu u naš peterac, ona se odbija do Zinchenka koji pogađa za 0:1.

Pokušao je Petev potom sa izmjenama. Malo je to razdrmalo našu selekciju. Imali smo nekoliko dobrih napada, ali sve u svemu jalovo je to bilo da bi se ostvario nešto povoljniji rezultat.

U 79. minuti Ukrajinci su postigli i drugi gol. Dovbyk je sam izašao pred Vasilja i lako ga matirao za 0:2.  

Ukrajinci su na kraju zadržali 0:2 i postali ko zna koja po redu reprezentacija koja je posljednje posljednjeg sudijskog zvižduka proslavila pobjedu na Bilinom polju. 

Usput rečeno, ovo su za naš nacionalni tim, bodovno gledano, bile najgore kvalifikacije svih vremena. Treba i to znati. 

Završili smo pretposljednji u grupi sa sedam bodova iz osam mečeva. Iza nas je ostao samo Kazahstan. Ruku na srce, gore od toga nije moglo. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije