Juniori remizirali sa Izraelom: Odluka o odlasku na EP pada protiv Bugara

Radiosarajevo.ba
Juniori remizirali sa Izraelom: Odluka o odlasku na EP pada protiv Bugara
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sastala se danas sa Izraelom u okviru drugog kola elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 19 godina. Meč je okončan neriješenim rezultatom od 1-1.

Herojskom pobjedom od 2-0 iz prvog meča sa Francuskom, kao i kasnijim remijem Izraela i Francuske, naši juniori bili su svjesni da pobjedom protiv Izraela sigurno nastavljaju dalje takmičenje, naravno pod uslovom da Bugarska ne pobijedi Francusku, što je svakako malo vjerovatno.

Sa takvim saznanjem smo i ušli u meč, a on nije mogao bolje početi. Mustedanagić je fauliran na samom otvorenju utakmice, a upravo je on uzeo loptu, izveo sjajan slobodan udarac i doveo naš tim u vodstvo već u 3. minuti susreta.

U tim se momentima činilo da se našem timu sve poklopilo i da nas ništa ne može zaustaviti na putu ka Evropskom prvenstvu, no brzo smo vraćeni u realnost. 

Ofanzivna četvorka Izraela je protiv Bugarske odigrala odličan meč, a na visokom nivou su bili i protiv nas. Almog, Solomon, Khalaila i Mohammad Abu Fani pravili su nam mnogo problema i u 13. minuti su pogodili prečku, da bi u 18. minuti Abu Fani donio zasluženo poravnanje svom timu.

Drugo poluvrijeme je bilo potpuno drugačije u odnosu na prvo, a naš tim je već na početku drugog dijela zaprijetio prvo preko Demirovića, a potom i preko Stanića. Ipak, oba puta su naši fudbaleri bili neprecizni, no bio je to tek indikator da će naš tim puno hrabrije igrati u drugom dijelu susreta.

Kako je meč odmicao, tako je značaj Zinedina Mustedanagića za naš tim postajao sve veći, a on je u 59. minuti odlično šutirao, no golman Izraela Tzur istakao se sjajnom odbranom. I u nastavku susreta, Mustedanagićevi udarci su bili najveća prijetnja našeg tima, koji je silno želio pobjedu i u tom lovu na nju se prerano potrošio. 

Nijedan tim nakon 75. minute nije pokazivao previše u ofanzivnom segmentu igre, a naš selektor nije pravio izmjene sve do 84. minute, kada je Suljića zamijenio Mirza Mustafić. Bilo je to već prekasno da se ostavi ikakav značajniji trag na utakmici, a ona je bez novih šansi pred bilo kojim golom okončana rezultatom 1-1, piše Sport1.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije