Edin Džeko, Zmaj velikog srca: Najveće sportsko priznanje podijelio s mališanima!

E. H.
Edin Džeko, Zmaj velikog srca: Najveće sportsko priznanje podijelio s mališanima!
Radiosarajevo.ba / Edin Džeko i Adil Osmanović
Edin Džeko, kapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije, na svečanoj ceremoniji danas je dobio Državnu nagradu za sport za 2016. godinu, najveće sportsko priznanje.

Ova ceremonija održana je u organizaciji Ministarstva za civilne poslove Bosne i Hercegovine, a Edinu Džeki je nagradu, u iznosu od 15 hiljada KM, uručio Adil Osmanović, resorni ministar.

Dijamant je, s druge strane, ministru Osmanoviću poklonio dres Rome sa svojim imenom.

Osmanović je, istaknuvši kako je Vijeće ministara jednoglasno podržalo dodjelu nagrade Edinu Džeki, poručio kako posebno želi naglasiti Džekinu ulogu UNICEF-ovog ambasadora.

"Argentina ima Messija, Portugal Ronalda, a mi smo ponosni da imamo Džeku", dodao je Osmanović.

"Meni je izuzetna čast primiti ovu nagradu. Vjerujem da su sportisti velika pozitivna priča države koja ima svojih problema. I ja ovom prilikom apeliram da nadležni povećaju sredstva koja izdvajaju za sportiste, jer smo mi zemlja velikih sportista i velikih talenata", poručio je Džeko.

Džeko će novčanu nagradu na tri dijela podijeliti i po pet hiljada će dati Roditeljskoj kući u Sarajevu, te za Dječije domove u Mostaru i Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije