Menadžer Seada Kolašinca prokomentirao "tajni sastanak" s Guardiolom

Radiosarajevo.ba
Menadžer Seada Kolašinca prokomentirao "tajni sastanak" s Guardiolom
/ Twitter
"Želimo zadržati Seada Kolašinca", rekao je Christian Heidel, menadžer Schalkea. Međutim, klub iz Gelsenkirchena nema velike šanse u pokeru s bh. reprezentativcem.

Bild je u četvrtka ujutro objavio da je Gordon Stipić, menadžer Kolašinca, imao tajni sastanak s Pepom Guardiolom, trenerom Manchester Cityja.

Iako se na listi interesenata nalaze mnogi zvučni klubovi – Juventus, AC Milan, Liverpool, Roma, Arsenal, Chelsea – njemački novinari su izvukli zaključak da City ima odlične šanse.

Prvo, Kolašinac bi dvostruko "podebljao" primanja u odnosu na sadašnju plaću u Schalkeu – šest umjesto tri miliona eura godišnje. Drugo, imao bi skoro zagarantovano mjesto u prvom timu obzirom da potencijalni konkurent Gael Clichy neće dobiti novi ugovor s "građanima", a 31-godišnji Aleksandar Kolarov nije ljubimac Guardiole.

Ipak, u četvrtak poslijepodne Stipić je dao izjavu medijima u kojoj demantira susret s Guardiolom i dodaje da se njegov štićenik Sead Kolašinac želi fokusirati za nastupe u dresu Schalkea do kraja sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije