Bez drame i iznenađenja na Grbavici: Sarajevo prvi finalista Kupa BiH

0
A. S.
Bez drame i iznenađenja na Grbavici: Sarajevo prvi finalista Kupa BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa utakmice Igman - Sarajevo na Grbavici

Nogometaši Sarajeva prvi su finalisti Kupa Boisne i Hercegovine.

Tim s Koševa je i u revanš susretu polufinala koji je odigran na stadionu Grbavica protiv Igmana iz Konjica slavio pobjedu (2:0) i tako ovjerio vizu za plasman u finale, gdje ih čeka najvjerovatnije Velež, koji brani danas od 16 sati prednost od četiri gola (4:0) na Tušnju protiv Tuzla Cityja.

Prvo poluvrijeme

Krenimo redom...

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nakon početne inicijative "domaćina", Sarajevo je prvu veću priliku imalo u 18. minuti kada je pogriješila odbrana Igmana, ali nije to znao iskoristiti Dražen Bagarić, kojem lopta bježi u gol aut.

U 28. minuti gol za vodstvo Sarajeva. Bagarić je prošao po desnoj strani, povratnom loptom na 7-8 metara od gola našao je Krstu Velkoskog, a Makedonac zabija gol za 1:0 za Sarajevo.

Nakon postignutog gola, igra se smirila,. Bordo tim je držao loptu više u nogama, a igrači Igmana se nadali počasnom golu.

Iz prvog dijela izdvajamo i šansu Bibić sa 25 metara koji je šutirao malo preko prečke gola Sarajeva. Igrala se 43. minuta.

Sa rezultatom 1:0 za Sarajevo otišlo se na odmor.

Sa utakmice Igman - Sarajevo na Grbavici - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sa utakmice Igman - Sarajevo na Grbavici

Drugo poluvrijeme

Igrači Igmana su napadali i početkom drugog dijela. Prvu šansu imao je Igman preko Hrelje, ali na kraju je Ljuca loše primio loptu i sve upropastio.

Nakon pola sata drugog poluvremena, trener Sarajeva Vasovski je izvršio tri izmjene - Hebibović, Čataković i Varešanović mijenjali su Bagarića, Velkoskog i Kapića.

Upravo je Varešanović pucao u 73. minuti iz velike udaljenosti, ali je loptu poslao visoko preko gola.

Do kraja smo zapisali šansu za Sarajevo, kada je Mujakić prebacio loptu na drugu stativu, gdje je promašio Lazić.

U sudijskoj nadoknadi Dal Varešanović je postigao gol za potpuni trijumf.

Ostalo je 2:0 za Sarajevo, koje je u dva meča sa Igmanom iz Konjica uspjelo sačuvati mrežu i sa ukupnim rezultatom od 4:0 plasiralo u finale Kupa BiH.

Sarajevo brani titulu pobjednika Kupa BiH od prošle sezone, nakon što su u Zenici poslije boljeg izvođenja penala nadigrali banjalučki Borac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije