Belgijanci uoči duela sa Zmajevima odradili posljednji trening na Grbavici

Belgijanci uoči duela sa Zmajevima odradili posljednji trening na Grbavici
Nogometaši Belgije odradili su u petak posljednji trening na stadionu Grbavica, uoči duela s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, u okviru kvalifikaicja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Trening je održan nakon što se selektor Belgije Roberto Martinez obratio javnosti, kazavši kako očekuje kompetitivnu utakmicu protiv BiH, iako rezultat za njegove nogometaše nema veliki značaj, jer se Belgija već plasirala na Mundijal.

"BiH je dobra ekipa, znam šta je sposobna učiniti. Činjenica da BiH mora sutra pobijediti može biti prednost za naš tim, ali i ne mora. BiH ima veliko iskustvo s pobjeđivanjem na domaćem terenu, bio sam u kontaktu s Muhamedom Bešićem i znam koliko ova ekipa može", istaknuo je Martinez.

Belgijanci će, inače, igrati oslabljeni u ovoj utakmici jer u njihovom rosteru neće nastupati neki od najboljih igrača, no budući da imaju sjajan izbor igrača bit će izuzetno zahtjevan zadatak za reprezentaciju BiH.

Podsjećamo, utakmica BiH - Belgija igra se sutra od 18 sati, kada će nogometaši obje selekcije istrčati na teren stadiona Grbavica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije