Barcelona se nalazi na rubu finansijske provalije i prijeti joj bankrot?

0
Radiosarajevo.ba
Barcelona se nalazi na rubu finansijske provalije i prijeti joj bankrot?
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić/Arhiva

Nevjerovatna vijest stiže iz Španije: Barcelona se nalazi na rubu financijske provalije i prijeti joj bankrot!

Radijska stanica RAC1 sa sjedištem u Barceloni objavila je da će ponos Katalonije morati proglasiti bankrot ukoliko do kraja sljedeće sedmice budu uspjeli smanjiti plaće za 190 miliona eura, prenosi gol.dnevnik.hr. 

Kako javljaju, advokati koji predstavljaju klub i igrači sastali su se ovog petka i započeli pregovore o smanjenju plaća.

Za Barcelonu, ovo je utrka s vremenom jer im je zadani rok za postići dogovor četvrtak 5. nocembra. Ukoliko do tada ne padne potpis, ulaze u rizik da u siječnju budu morali proglasiti - bankrot.

Predsjednik Upravnog odbora Barcelone Carles Tusquets, koji je preuzeo vođenje kluba nakon što je odstupio predsjednik Josep Maria Bartomeu objasnio je koliko je ekonomska situacija loša.

"Pandemija je posebno teško pogodila Barcelonu. Klub ovisi o turizmu i sada je sav taj prihod izgubljen, situacija nije ugodna", izjavio je Tusquets.

I prije pojave koronavirusa financijska situacija u Barci bila je daleko od idealne jer su budžet strašno opterećivale goleme plaće igrača prve ekipe, a pandemija je samo dodatno pospješila probleme, budući da su nestali prihodi koje su ubirali od klupskih prodavnica i muzeja. Naravno, velika stavka je i izostanak prihoda od prodaje ulaznica.

Teško je povjerovati da bi jedan takav gigant mogao uistinu doživjeti bankrot, ali da navijači Barce nemaju puno razloga za optimizam - definitivno nemaju.

Današnji protiv nik ekipe našeg Miralema Pjanića je Alaves. 

Barcelona je favorit u ovom meču, pa je kvota za pobjedu Alavesa 7.25, a Barce 1.45. Kvota na remi je 4.40

Ovaj meč u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije