Barcelona: Lionel Messi potpisao novi ugovor do 2021. godine

AA
Barcelona: Lionel Messi potpisao novi ugovor do 2021. godine
Foto: EPA / Lionel Messi
Jedan od najboljih fudbalera današnjice Argentinac Lionel Messi (30) potpisao je novi ugovor s Barcelonom koji će trajati do 2021. godine, potvrdili su danas iz katalonskog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Otkupna klauzula za Messija u novom ugovoru iznosi “vrtoglavih“ 700 miliona eura. Ukoliko ostane do isteka novog ugovora Messi će u klubu sa “Camp Noua“ boraviti punih 17 godina.

Argentinac je u Barcelonu stigao kao 13-godišnjak 2000. godine iz Newell Old Boysa. Nakon što je igrao impresivan fudbal u mlađim kategorijama za prvi tim je dbitovao sa svega 16 godina u prijateljskoj utakmici protiv Porta. Debi u takmičarskom fudbalu na seniorskom nivou zabilježio je godinu dana kasnije protiv gradskog rivala Espanyola.

Za Barcelonu je odigrao 608 zvaničnih utakmica i postigao gotovo nevjerovatna 523 gola. Sa “Barcom“ je osvojio je osam naslova šampiona Španije, šest nacionalnih Superkupova i pet Kupova. Na međunarodnoj sceni ima četiri pehara Lige šampiona, te po tri Superkupa Evrope i Svjetskog klupskog prvenstva. Ono što mu u karijeri nedostaje jeste veliki trofej sa Argentinom za koju je odigrao 123 utakmice uz 71 pogodak. Jedino što je sa nacionalnim timom osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Samostalno je osvojio niz priznanja, a izdvajaju se pet “Zlatnih lopti“ za najboljeg fudbalera svijeta i četiri “Zlatne kopačke“, nagrada namijenjena najboljem strijelcu u evropskim nacionalnim ligama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije