Barca je ponovo ona stara: Katalonci protutnjali Valencijom

0
Radiosarajevo.ba
Barca je ponovo ona stara: Katalonci protutnjali Valencijom
FOTO: EPA / Auba pokazao klasu

Fudbaleri Barcelone ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju Valensiji 1:4 u meču 25. kola španske La Lige i tako se probili do četvrtog mjesta s istim brojem bodova kao madridski Atletico.

Barca je odigrala izvanredno prvo poluvreme koje je bez sumnje obilježio novi napadač Pierre-Emerick Aubameyang.

Doskorašnji napadač Arsenala načeo je mrežu domaćih već u 23. minutu kada je iskoristio izvanredan pas Jordija Albe i zakucao loptu u mrežu Valencije, piše Scsport.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Već u 32. minutu bilo je 0:2 za Barcelonu u jednoj od ljepših akcija na ovom meču, a strelac je bio Frenkie de Jong. Ponovo je Alba poslao karakterističan pas lijevom nogom, loptu je u peterac ubacio Ousmane Dembele, a De Jongu nije bilo teško da se odlično postavi i poveća prednost gostiju.

Samo pet minuta kasnije Aubameyang je stigao do drugog gola na meču povisivši prednost gostiju na ogromnih 0:3. To je učinio nakon odlične asistencije Gavija, kojem je prethodio višak i izvanredan pas Dembelea.

U 41. minutu Valencia je došla do daha i preko Carlosa Solera smanjila prednost, ali je VAR poništio gol i domaćin je sa ogromnim zaostatkom otišao na odmor.

U 49. minutu sudija je konsultovao VAR zbog nedozvoljenog starta nad Aubameyangom, ali je video tehnologija pokazala da je tome prethodio ofsajd, pa Barcelona nije dobila penal.

Tri minuta kasnije Soler je smanjio prednost Barcelone i na centaršut Bryana Gila zakucao loptu u mrežu.

Soler se oprobao iz slobodnog udarca u 58. minutu, ali je udarac bio isuviše slab za golmana kalibra Ter Stegena, a samo minut kasnije isti igrač je daleko jače raspalio po loptu, međutim ona je otišla pored gola.

Barcelona je u 63. minutu prekinula nalet Valencije izvanrednim golom Pedrija, možda i njegovog najljepšeg u dosadašnjoj karijeri. Lopta je, istina, na putu do gola zakačila Aubameyanga i završila iza leđa golmana Valencije za ubjedljivih 4:1.

U 79. minutu viđene su po dvije prilike na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Intezitet utakmice nije padao doslovno do posljednjeg minuta, a fudbaleri Valencije su uprkos novom neuspjehu i ne toliko bajnoj poziciji na tabeli dali primjer svima kako se treba suprotstaviti boljem od sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije